Regija

Prekinuto košarkaško prvenstvo BiH: "Morali smo, narušena je regularnost"

Prekinuto košarkaško prvenstvo BiH: "Morali smo, narušena je regularnost"
Foto: Josip Regović/Pixsell

KOŠARKAŠKI savez Bosne i Hercegovine prekinuo je prvenstvo za seniore jer je povjerenik natjecanja Siniša Jakovljević protivno propisima zakazao odigravanje utakmice Igokea - Spars Realway za utorak.

Povjerenik natjecanja Siniša Jakovljević je utakmicu, koja se trebala igrati prošlog vikenda, ali je odgođena zbog nastupa Igokee u regionalnoj ABA ligi, zakazao za utorak navodno bez suglasnosti sarajevskoga Spars Realwaya, a prema pravilniku KS-a BiH, za promjenu termina suglasnost moraju dati oba kluba. Stoga je Upravni odbor KS-a BiH poništio odluku povjerenika i praktički prekinuo prvenstvo.

"Narušeni su propisi i regularnost natjecanja odlukom povjerenika Siniše Jakovljevića da utakmicu Igokea - Spars zakaže za 14. siječnja unatoč tome što klubovi nisu dogovorili promjenu termina, što zahtijevaju propisi. U konkretnom slučaju Spars nije pristao na ovaj termin, ali je povjerenik Jakovljević insistirao na tome da se igra u utorak. Kako se povjerenik oglušio na sve dopise da poništi svoju odluku, čak i onaj koji mu je uputio predsjednik Upravnog odbora Košarkaškoga saveza BiH Mirza Teletović, odlučio sam da se prvenstvo prekine. U međuvremenu, županijski savezi Sarajevo, Tuzla i Zenica također su zatražili da se natjecanje obustavi i sazove žurna sjednica Upravnog odbora kako bi se riješila ova situacija", objasnio je za medije šef Ureda KS-a BiH Amer Čolan.

On tvrdi kako nadležnost nad povjerenikom natjecanja u sezoni 2019./20. ima Ured KS-a BiH, a kako se navodi u dopisu koji je u utorak stigao klubovima iz KS-a BiH, "došlo je do kršenja propozicija te su samim time narušeni kalendar i regularnost natjecanja Prvenstva BiH te se donosi odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola između KK Igokea i KK Spars Realway, kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od UO KS BiH".

Iz  KS-a BiH navode kako će o nastavku natjecanja Prvenstva BiH Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice, Ured KS BiH dostaviti obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara