Produženi vikend: Zaštitari su ispred Rusanove, ali "za to nema potrebe"

Foto: Cropix / Damir Krajač

OVAKVE SCENE već su nam normalne. Zaštitarske službe nezaobilazne su na svakom iole brojnijem skupu, na svakoj lokalnoj skupštini djelatnika nogometa. Kada se bira predsjednik, a to je kod nas vrlo često, sigurnost je podignuta na još jednu veću razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijele bojne nabrijanih mrcina u crnom, legitimiraju vas kao da se baš vi spremate provozati kojeg skupštinara u liftu. U ponedjeljak ujutro zaštitari su osvanuli i ispred Rusanove. Dan nakon što je Igor Štimac "smijenio" Vlatka Markovića, željeli su sačuvati utvrdu njegove vlade. Makar, Štimac je najavio da nema namjeru pozvoniti na portu u ponedjeljak, već predati zapisnik sa skupštine Ured za državnu upravu na ovjeru. I upis eventualnih promjena.

Zaštitara, ipak, nikad dosta. Glasnogovornik HNS-a Davor Gavran objašnjava da se radi o normalnoj proceduri:

"Zaštitari čuvaju Kuću nogometa svaki vikend,  to je najnormalnija procedura. Ovaj ptu ostali su malo duže. Hoće li i dalje biti tu, vjerojatno neće, ne vjerujem da postoji potreba. Ne radi se ovdje o nikakvoj tajni, ništa ne skrivamo. Uostalom, kada su fotoreporteri prišli zaštitarima nisu imali ni problem da se slikaju"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara