Prokletstvo razbijeno u Rumunjskoj: Noć kada je "vizija" sjala punim sjajem, a ni sreća nije zakazala

Prokletstvo razbijeno u Rumunjskoj: Noć kada je "vizija" sjala punim sjajem, a ni sreća nije zakazala

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

MAMIĆ bi trebao "uokviriti" ovu utakmicu: Dinamo je zabio vodeći gol onako kako ih inače prima, Sammir i Badelj su nakon "par godina" odigrali dobru utakmicu, a Dinamo je slavio iako je Mandžukić bio najlošiji na terenu.

> Video: Kadrovi sumraka u Temišvaru

> Jurčićev apel navijačima

> Video: Dinamo konačno svijetla točka

> Paralizirani grad: Mamić bježao pod paljbom boca, igrači Temišvara nabasali na Boyse

> Video: Anderlecht izborio remi protiv Ajaxa s igračem manje

Likovati će maksimirski boss i zbog toga što je ovaj trijumf ogledni primjer njegovog projekta sljubljivanja igrača iz domaćeg i latinoameričkog inkubatora.

Dinamu je veliku pobjedu donijela simbioza "domaćih dečki" s potomcima konkvistadora i amazonskih urođenika: Lovren je bio neprelazan, Badelj je zabio i odnio više lopti nego što ih inače dodaje. Sammir je osim pogotka nekoliko puta viđen kako uklizava, a Pedro Morales je posjetio na zadnju veliku europsku utakmicu - prošle godine u Pragu. 

Tko bi rekao prije gostovanja u Temišvar, pojam tmurnog istočnoeuroskog grada, da ćemo tamo, u nekadašnjoj utvrdi Securitatea, gledati Dinamov europski preporod. Na kraju je u rumunjskom Podunavlju bilo prilično živahno, kako na terenu, tako i van njega: BBB se nisu dali ni protiv višestruko nadmoćnog, ujedinjenog srpsko-rumunjskog neprijatelja, a utakmica (koja se usprkos strepnjama Zokija Mamića ipak odigrala) pokazala je kako je Dinamo uzeo bodove tamo gdje se malo tko nadao.

Nastavljene europske amplitude Dinamove igre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov navijač nije ništa pametniji nakon ove odlične igre njegova kluba, jer tako je bilo u Salzburgu pa znamo kako je završilo u uzvratu. Nakon Heartsa se slavila Dinamova snaga, a poslije revanša na Tynecastleu, 4:0 je bljedilo u usporedbi s mizernom igrom i rezultatom u Škotskoj.

Večeras smo gledali Dinamovo lice za koje bi njegovi navijači voljeli da je "pravo", ali onda se sjetimo Anderlechta i ponovo se postavlja pitanje: Je li Dinamo bio dobar ili je protivnik bio loš?

Temišvar nije izgledao kao momčad koja je izbacila Šahtar

Dinamo je protiv Temišvara odigrao sjajno, ali domaćini su bili "tiha jeza"i to ne samo Dinamovom zaslugom - u drugom dijelu su se samo pojavili na terenu, a najbolji čovjek im je bio stoper Nibombe.

Promatrajući njihovu mizernu izvedbu u kombinaciji s opustjelim tribinama neuglednog stadiona, imali smo dojam kao da gledamo jedno od Dinamovih gostovanja u HNL-u s unaprijed poznatim ishodom.

Dinamo može i više kada nestane Jurčičevog "kontroliranog rizika"

Ima još prostora za napredak u Dinamovoj igri: ranije je trebalo otpustiti ručnu i pokazati instinkt ubojice jer nije bilo potrebe da se Temišvaru poklone dvije prilike koje je Lončarić odlično skinuo.

Uz to, Dinamo je bio propisno iskontriran, a kada se sjetimo koliko ima problema u skoku, dobro je došlo što Temišvar nije iskoristio ni visinu u prekidima.

Nyon piše rezultat ove utakmice

Treba malo pričekati sa slavljenjem osvojenih bodova i kalkulacijama "kako proći skupinu" jer nakon navijačkog stampeda po ulicama i tribinama Temišvara, nad Dinamom visi neko novo "prokletstvo".

> Ostale komentare autora pročitajte ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara