Promocija novog dresa: zaboravite kockaste, pozdravite gay - kičaste!

Promocija novog dresa: zaboravite kockaste, pozdravite gay - kičaste!

MODRA DELEGACIJA u sastavu Mario Mandžukić - Josip Tadić - Luka Modrić ekskluzivno je predstavila novu "Najki" opravu nacionalne vrste. Najprodavaniji hrvatski suvenir poslije drvene čaplje, kako je novi dres predstavila sveprisutna Mirna Zidarić, reprezentativci će premijerno navući u Glasgowu, u prijateljskoj utakmici sa Škotskom.

Na Euru će naši u nikad kičastijoj i pripijenijoj varijanti T-šahovnice zaigrati eventualno tek u četvrtfinalu, obzirom da skupinu zbog spleta okolnosti prolazimo u modrom, gostujućem dresu, premijerno predstavljenog na najbolji mogući način, pobjedom na Wembleyju.

Na predstavljanju novog dresa, osim HNS-ovih dužnosnika, okupila su se mnoga poznata imena hrvatske nogometne kreme, poput menadžera Ivana Cvetkovića Tarzana i Marija Mamića, primarno sina Zdravka Mamića, a sekundarno također nogometnog menadžera.

Novi dres Nike Dri-Fit doživio je mnoge izmjene u odnosu na staru varijantu. Hrvatska reprezentacija još nije nastupala u užoj i šarenijoj varijanti. Novi dizajn obilježava šahovnica s bitno većim kvadratićima, koje su sprijeda i straga omeđene bijelim prazninama na koje će se printati brojevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasični V izrez je plave boje, a pleter, nacionalni uzorak koji datira još iz 800. godine poslije Krista, nalazi se unutar ovratnika. Brojevi i slova na dresu, tvrde u Nikeu, suvremena su interpretacija klasičnog nogometnog dizajna. Grb HNS-a nalazi se na lijevoj, srčanoj, strani, a novost je i natpis "Hrvatska" ispisan na leđima.

Najinovativniji je svakako kroj koji čvrsto prianja uz tijelo te je stoga puno teže povući igrača za dres tijekom duela. Ergonomska mreža na leđima omogućava disanje i hlađenje kože. Izmjene je doživio i donji dio dresa, obzirom da je na stražnjem obrubu hlačica osvanula crveno-bijela šahovnica, koja je u glomaznijoj varijanti montirana i na plave čarape.

"Where the streets have no name...", hit U2-a, poslužio je kao idealna podloga uz koju su cupkali Dinamov kapetan i popratni dvojac koji o novom dresu još uvijek može samo sanjati, pa im je ova svečana prezentacija došla kao naručena.

D.R.
Foto: Luka Travaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara