Propala prodaja Osijeka mađarskom poduzetniku, Kohorta poziva na ulice

Propala prodaja Osijeka mađarskom poduzetniku, Kohorta poziva na ulice

Foto: Facebook

TREBALA je to biti formalnost. Nakon što je Grad Osijek  jednoglasno na svojoj sjednici pristao prodati svoj paket dionica (46%) NK Osijek novom vlasniku, za dovršetak priče o prodaji nogometnog kluba stranom investitoru čekalo se da isto učine i Vodovod Osijek, Gradska banka i IPK Osijek.
 
I tu je puklo. Naime, odbor vjerovnika IPK-a  odbio ponudu mađarskog-hrvatskog investitora i tim činom zaustavio cjelokupan proces.
 
Podsjetimo, mađarski poduzetnik Lorinc Meszarozs, zajedno sa svojim hrvatskim partnerom Ivanom Meštrovićem, ponudio je Gradu 100.000 kuna, Gradskoj banci 400.000, Vodovodu 70.000 i IPK 150.000 kuna.  Obvezali su se time u sljedeće tri godine isplatiti 18,5 milijuna kuna obveza kluba iz predstečajne nagodbe, a u OTP banci imaju i spremnih 2 milijuna eura za ulaganje u tekuće troškove kluba. Uvjet za preuzimanje kluba bio je da dođu u vlasništvo 90% dionica kluba (ostalih 10% pripada privatnim osobama, navijačima).
 
Na ovo lošu vijest za NK Osijek reagirala je i Kohorta. Za sutra organiziraju masovno okupljanje  na Trgu slobode u 18 sati i pozivaju sve navijače Osijeka, ali i sve građane, da im se pridruže i dignu glas za spas NK Osijek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Svi na ulice, pokažimo inat nepokorenog grada. Zovi sve što hoda, širi priču. Trg slobode 18h, petak 29.1.2016. NK OSIJEK IZNAD SVIH" stoji u kratkom priopćenju na službenim Facebook stranicama Kohorte.
 
 

[VELIKI PROSVJED]SVI NA ULICE, POKAŽIMO INAT NEPOKORENOG GRADAZOVI SVE ŠTO HODA, ŠIRI PRIČUTRG SLOBODE 18h, PETAK 29.1.2016NK OSIJEK IZNAD SVIH !!!

Posted by Kohorta Osijek on Thursday, January 28, 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara