Zavirite u olimpijska borilišta Rija prije hrvatskih sportaša

Zavirite u olimpijska borilišta Rija prije hrvatskih sportaša

Foto: Google Street view, Brazilsko ministarstvo sporta, Getty Images / Guliver Image

NE MOŽETE dočekati početak Olimpijskih igara u Riju? Google vam je omogućio ekskluzivni prvi pogled na završena olimpijska borilišta u betonskoj džungli Rio de Janeira. (linkovi na dnu teksta).

Olimpijske igre započet će za točno dva tjedna, 05. kolovoza, prvi hrvatski olimpijci već su otputovali u Brazil, a Index vam daje priliku da zavirite u sportske dvorane, stadione i bazene na kojima će se hrvatski sportaši natjecati za odličja protiv najboljih svjetskih atleta prije njih samih i uživajte u spektakularnim 3D fotografijama kojima možete prošetati klikom miša.

Rio podijeljen u četiri olimpijske zone

Većina borilišta nalaze se u širem gradskom području Rio de Janeira, samo će se uvodne utakmice nogometnog turnira igrati na stadionima u Sao Paolu, Belo Horizonteu, Salvadoru, Brasiliji i Manausu. Natjecanja u Riju bit će razmještena u četiri olimpijske zone, Barri, Copacabani, Deodoru i Maracani.

U Barri će hrvatski sport loviti najviše medalja. Naime u toj zoni su ključne lokacije za naše sportaše, uključujući Sportski park i Olimpijsko selo u kojem će živjeti, te golf-teren gdje će svoju premijeru imati najnoviji olimpijski sport.

Hrvatski rukometaši igrati će svoje utakmice u Futura Areni, a naši vaterpolisti borit će se za medalje u obližnjem Maria Lenk Aquatic centru, gdje će se održati i plivačka natjecanja. Braća Sinković također će se boriti za medalje u toj zoni, na stadionu Lagoa.

Olimpijski stadion neće ugostiti otvorenje


Olimpijski stadion je u zoni Deodoro, hrvatski sport tamo bi također mogao podići koje odličje, naime na njemu će se održati atletska natjecanja. Najveće olimpijsko borilište bit će Stadion Maracana sa 74 tisuće mjesta, ona će ugostiti ceremoniju otvorenja i zatvaranja, a Neymar i društvo trebali bi na njoj isprati gorak okus debakla na Copi Americi u finalu nogometnog turnira. Prvi put u povijesti ceremonija otvaranja Igara neće biti na Olmpijskom stadionu.

Hrvatski jedriličari pokušat će dodati koju medalju u hrvatsku košaricu u odvratnoj baruštini koja zapljuskuje Copacabanu, a jedan od simbola Rio de Janeira na svom će pijesku ugostiti turnir u odbojci.

Na linkovima ispod iskusite iz prvog lica kako će biti hrvatskim rukometašima, košarkašima, vaterpolistima, atletičarima.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kliknite na linkove dolje kako biste pogledali 3D fotografiju:

1) Maracana
2) Sambódromo
3) Olympic Stadium (atletika)
4) Lagoa Stadium (veslanje)
5) Fort Copacabana
6) Youth Arena (košarka)
7) Olympic Shooting Centre (streljaštvo)
8) Olympic Equestrian Centre
9) Olympic BMX Centre
10) Mountain Bike Centre
11) Whitewater Stadium
12) Olympic Hockey Centre
13) Olympic Golf Course
14) Maria Lenk Aquatics Centre (vaterpolo)
15) Future Arena (rukomet)
16) Olympic Aquatics Stadium
17) Fonte Nova Arena u Salvadoru
18) Mané Garrincha Stadium u Brasiliji
19) Amazônia Arena u Manausu
20) Mineirao u Belo Horizonteu
21) Corinthians Arena u Sao Paulu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara