Prosinečki: Navijački pritisak je normalna stvar. Tko kaže drukčije - laže!

Foto: Aleksandar Dimitrijević / Cropix

ROBERT PROSINEČKI progovorio je u intervjuu za B92 o aktualnim temama, prvoj fazi priprema i svojoj licenci, te slobodnom vremenu. Prosinečki je na čelo Zvezde ustoličen prije mjesec dana i prvi dio priprema za proljetni dio sezone odrađen u Crnoj Gori je završen.

"Imali smo odlične uvjete u Budvi. Imali smo odličan teren, odličan hotel i mogli smo raditi u miru. Odigrali smo i tri utakmice i njima sam zadovoljan s obzirom na fazu priprema", rekao je Prosinečki čijoj momčadi sada predstoji drugi dio priprema u turskoj Antalyji.

"Nadam se da će u Turskoj sve izgledati još bolje jer ćemo tamo više vremena posvećivati igri, a manje trčanju. Imamo 15 dana u Antalyji, još 15 u Beogradu. Dakle, imamo dosta vremena da sve uigramo i prenesemo moje ideje i zamisli na teren."

Komentirao je Prosinečki i val optimizma koji je donio njegov povratak u Zvezdu, klub s kojom je 1991. u Bariju postao prvak Europe. Ciljevi Zvezde su naslovi u domaćem prvenstvu i Kupu, a očekivanja navijača su velika.

"Ne mogu reći da ćemo uzeti trofeje, ali znam da ćemo kao ekipa izgledati dobro"

"Ma to je normalno, u Zvezdi uvijek postoji pritisak, a tko kaže drugačije, ne govori istinu. Ništa ne možemo obećati, a da želimo oba trofeja, to je sigurno, pa ćemo vidjeti. Igrat ćemo prepoznatljivo, imamo dobar kadar igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O problematici trenerske licence Prosinečki kaže:

"To je normalno da se priča i piše o tome. I to je u redu, mora se o nečemu pisati. Vidjet ćemo, mislim da će biti u redu, a vrijeme će pokazati. Sada samo razmišljam kako da se ekipa pripremi čim bolje, kako da momci budu fizički spremni. To je najvažnije. Jer kada su spremni, onda možemo raditi na taktici, sve ono što sam zamislio na taktičko-tehničkom planu."

Na pitanje je li naišao na neki izazov otkako je preuzeo kormilo beogradskog kluba, bivši član stručnog stožera hrvatske reprezentacije odgovara:

"Ljudi su mojim dolaskom postali veći optimisti. Ne želim reći da sam pretplaćen da nešto osvojim. Ono što znam je da će ekipa izgledati dobro, da će igrati nogomet, dominirati, igrati napadački, a to je ono što vojska navijača želi. Vjerujem da i momci imaju velike ambicije, da ih se zapamti da kao nogometaše Crvene zvezde, s nekim naslovom, da ostave trag."

"Slobodno vrijeme u Beogradu = nula"

Na kraju je Prosinečki komentirao i kako stoji sa slobodnim vremenom.

"Sada je gotovo, jednom kada uđeš u sve ovo, onda razmišljaš samo o nogometu. Čak i kad imaš slobodno vrijeme, razmišljaš o stvarima vezanim uz nogomet.  Ninkov ili Milovanović... kakav trening spremiti igračima, kako ih učiniti boljima. Znači samo nogomet, a slobodno vrijeme - nula."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara