Protestno pismo HRS-a EHF-u: Navijači ne mogu u Sloveniju bez ulaznica

Protestno pismo HRS-a EHF-u:  Navijači ne mogu u Sloveniju bez ulaznica
PREDSJEDNIK Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željko Kavran poslao je danas protestno pismo čelnicima Europske rukometne federacije (EHF) zbog odluke Organizacijskog odbora da se smanji broj karata za polufinalnu utakmicu EPa između Slovenije i Hrvatske te zbog odnosa prema hrvatskim navijačima u Sloveniji.

Protesno pismo upućeno je predsjedniku EHF-a Staffanu Holmqvistu, glavnom tajniku Michaelu Wiedereru, predsjedniku Organizacijskog odbora Europskog prvenstva i predsjedniku Rukometnog saveza Slovenije Zoranu Jankovića, a s njegovim sadržajem upoznato je i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske kao i veleposlanik Republike Hrvatske u Sloveniji Celestin Sardelić.

U pismu se navodi da su od početka Europskog prvenstva 2004. za muškarce u Sloveniji, navijači Hrvatske rukometne reprezentacije izloženi specijalnom tretmanu Slovenske policije.

"Posebno nas smeta režim prelaska državne granice sa Republikom Slovenijom, gdje su navijači, ali i ostali državljani Republike Hrvatske bili sprečavani u ulasku u Sloveniju ukoliko nisu posjedovali ulaznice za rukometne utakmice.

Napominjem da su prije Europskog prvenstva održana dva sastanka predstavnika Hrvatskog rukometnog saveza sa predstavnicima organizatora, gdje su dogovorene kvote ulaznica koje pripadaju Hrvatskom rukometnom savezu, te način na koji i gdje ostali građani mogu kupiti ulaznice.

Dogovoreno je i da u polufinalu i finalu, bez obzira na eventualni međusobni susret između Hrvatske i Slovenije, Hrvatskom rukometnom savezu pripadne 650 ulaznica, odnosno, oko 10 posto kapaciteta dvorane, a što je u suglasnosti sa propisima Europske rukometne federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iznenađeni smo jednostranom odlukom organizatora koji sada mijenja dogovor i dodjeljuje nam svega 450 ulaznica bez ikakvog obrazloženja.

Napominjemo da ostali državljani Republike Hrvatske nisu u mogućnosti kupovati ulaznice na blagajnama u Sloveniji jer im je ulazak u Sloveniju bez ulaznica otežan, a organizator je odlučio ne dostaviti više ni jednu ulaznicu za građane Hrvatske u agenciju Kompas u Zagrebu, koja je do sada obavljala prodaju ulaznica.

Upozoravamo Vas i na nemili događaj koji se desio sinoć nakon utakmice Hrvatska-Rusija u Celju, gdje je 20 automobila hrvatskih registarskih oznaka uništeno rezanjem guma.

Mišljenja smo da je cjelokupna javnost u Republici Sloveniji upoznata sa nesmetanim boravkom državljana Slovenije u Hrvatskoj tijekom održavanja Svjetskog prvenstva za žene u rukometu, kao i slobodnim dolaskom svih koji su bili zainteresirani za praćenje Svjetskog prvenstva.

Štovana gospodo, molim Vas da upotrijebite svoj utjecaj i autoritet da se gore navedene nepravilnosti otklone, te isto tako osigura sigurnost navijača i njihove imovine za vrijeme boravka u Sloveniji", stoji u protesnom pismu predsjednika HRS-a.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara