Prvi čovjek FIFA-e: Stadioni u Italiji su gori nego u Gabonu. To nema logike

Prvi čovjek FIFA-e: Stadioni u Italiji su gori nego u Gabonu. To nema logike
Foto: Screenshot YouTube

PRVI čovjek FIFA-e, Gianni Infantino, kritizirao je Talijane da premalo ulažu u stadionsku infrastrukturu i rekao je kako je nedopustivo da na Apeninima samo Juventus i Udinese imaju stadione u svom vlasništvu.

''Situacija sa stadionima u Italiji nema nikakve logike. To je zemlja koja ima nevjerojatnu strast i ljubav prema nogometu, a danas je Italija po kvaliteti stadiona iza Gabona. Nevjerojatan podatak je da samo Juventus i Udinese imaju svoje arene. Talijani trebaju shvatiti da stadion nije samo trošak već se radi o vrhunskoj investiciji'', rekao je Infantino za Rai Sport.

Roma posljednjih nekoliko godina vodi rat s rimskim vlastima oko gradnje novog stadiona, a Lazio, Fiorentina, Bologna i Napoli pokrenuli su inicijativu na tu temu.

U posebno derutnom stanju je San Paolo, stadion Napolija. San Paolo izgrađen je 1959. Nakon toga je dva puta renoviran. Posljednji put 2010. Mada, na njemu je po svemu vidljivo da ne zadovoljava ne samo estetske ili kriterije komfora nego ni one najvažnije, sigurnosne.

Stadioni u Italiji  posljednji put su "umiveni" za Mundijal 1990. Sve poslije bile su samo kozmetičke korekcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara