HNL

Prvi put u povijesti HNL-a upalio se VAR, Bebek sudio

Prvi put u povijesti HNL-a upalio se VAR, Bebek sudio
Foto i video: S.M. / Index

NA STADIONU u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu danas u 11 sati prvi put u povijesti HNL-a upalio se VAR. Ivan Bebek sudio je utakmicu 4. kola juniorskog prvenstva između Rudeša i Hajduka koja je završena bez golova. Hajduk je trenutno prvi, a Rudeš zadnji na tablici juniorske lige. 

Krajem prošle godine započela je edukacija sudaca o korištenju video tehnologije, a današnji susret otvara posljednju fazu testiranja uoči premijere VAR-a u Prvoj HNL u drugom dijelu sezone. Do kraja jeseni svi suci koji su došli do zadnje faze edukacije trebali bi ispuniti uvjete koje propisuju FIFA I IFAB, neovisno regulatorno tijelo za pravila nogometne igre. Na početku proljetnog dijela prvenstva VAR bi trebao pokrivati sve utakmice Prve HNL. 

Klubovi i HNS ne snose troškove projekta, sve plaća FIFA iz svog programa Forward. 

Uz riječkog suca Ivana Bebeka, danas su na terenu u Kranjčevićevoj bili pomoćni suci Ivica Modrić i Borut Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) odradio je Goran Gabrilo, a njegov asistent bio je (AVAR) je Miro Grgić. Mario Strahonja i Bruno Marić nadgledali su kako video suci rade posao VAR sobi u koju je zavirio i naš reporter. Pogledajte video.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara