Prvoligaši traže od HNS-a upute u vezi zimskog prijelaznog roka

UDRUGA prvoligaša zatražila je danas od Hrvatskog nogometnog saveza upute u vezi zimskog prijelaznog roka budući da se odredbe u vezi s njim mogu široko tumačiti.

Prema odredbama, koje su preuzete od Fife, postoji samo jedan prijelazni rok u godini, i to ljetni. To znači da igrač u razdoblju od 12 mjeseci može samo jednom promijeniti klub, jer su posudbe i transferi izjednačeni.

Za zimski prijelazni rok navodi se da se može koristiti u posebnim okolnostima, pa se među inim kao jedna od njih navodi ´tehnička prilagodba momčadi´. Budući da to omogućuje vrlo široko tumačenje, moglo bi doći do problema prilikom registracije igrača.

´Stoga smo od HNS-a zatražili upute kako ne bi došlo do spornih situacija´, izjavio je na konferenciji za novinare tajnik Udruge 1. HNL Josip Brezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj skupštini Udruge 1. HNL puno je prostora posvećeno i postupku licenciranja, koji će morati proći svi klubovi koji će igrati u europskim kup natjecanjima. Najteže će biti ispuniti financijske uvjete. Ta vrlo stroga pravila vrijedit će od natjecateljske sezone 2004/2005. No, da bi mogli igrati u Europi, klubovi će morati dostaviti financijsko izvješće za cijelu 2003. godinu.

To znači da je pred prvoligašima puno posla, pa će Udruga već sredinom siječnja u suradnji s jednom uglednom revizorskom kućom organizirati seminar na kojem će posebna pažnja biti posvećena vođenju knjigovodstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara