Pučki pravobranitelj upozorio MZOŠ: "Kako to da Marković i Vrbanović sjede u upravi Dinama?"

Foto: Drago Sopta / Cropix
 
NAKON što je građanska inicijativa „Zajedno za Dinamo“ ponovo upozorila javnost na nezakonitosti u NK Dinamo, pučki pravobranitelj Jurica Malčić obratio se Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.
 
"U svom pismu od 28. siječnja 2011. godine, potvrdio je da se Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa te da ne može biti izvršni dopredsjednik NK Dinamo, s obzirom da je njegov sin Mario Mamić licencirani nogometni menadžer koji se bavi transferima igrača. MZOŠ je navedeni sukob interesa priznalo još 2007. godine, ali do danas nije učinilo ništa po tom pitanju. Zbog toga je pučki pravobranitelj ministarstvu ponovio svoj zahtjev za provođenje nadzora zakonitosti u NK Dinamo, uključujući zakonitost imenovanja Božidara Šikića, Zvezdana Cvetkovića, Vlatka Markovića, Srećka Ferenčaka i Damira Vrbanovića u tijela i upravu NK Dinamo", poručili su iz Inicijative.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Malčić se obratio i Gradskom uredu za opću upravu, zahtijevajući njegovo očitovanje na navode da Statut kluba nije u suglasnosti sa Zakonom o udrugama. Problem je u unutarnjem ustroju Dinama koji nije zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova, kako određuje Zakon.
 
"Građanska inicijativa „Zajedno za Dinamo“ pozdravlja napore pučkog pravobranitelja Jurice Malčića usmjerene na zaštitu zakonitosti u NK Dinamo. Posebno važnim smatramo njegov zaključak da se Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa te da zbog toga ne može obnašati funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. U tom svjetlu, moglo bi se postaviti i pitanje valjanosti ugovora vezanih za prodaju igrača NK Dinamo koje Zdravko Mamić potpisuje, što nije u interesu ni kluba ni igrača.
 
Sukladno zahtjevima pučkog pravobranitelja, očekujemo postupanje i odgovore nadležnih službi Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Zagreba u zakonskom roku od 30 dana", dodaju u priopćenju članovi Inicijative.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara