Pukanić: Ni sa kim neću ulaziti u rat za mjesto predsjednika HNS-a

NAKON što se Ivo Pukanić, ne svojom voljom, nametnuo kao jedan od mogućih nasljednika predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, predsjednika Uprave NCL Grupe zamolili smo za komentar cijelog lučaja.

"Ja se ne kandidiram, niti sam se negdje nudio. Ja sam izdavač i to je moje područje zanimanja" - kazao je Pukanić na samom početku razgovora dodajući kako ga ipak zanima i sport.

"Sport je užasno povezan s medijima i kao čovjeka koji gleda na sport kao na jedan veliki posao, jednu veliku stvar koja može doprinijeti državi, naravno da me zanima. Tu pod sport prvenstveno mislim na nogomet, jer niti jedan drugi sport ne može toliko promovirati državu, niti joj financijski toliko pomoći. " - kazao nam je Pukanić dodajući kako mu je užasno žao to što se dogodilo na ovom Svjetskom prvenstvu, te da smatra kako se nogomet i Nogometni savez ne vode onako kako bi trebali.

"Napravljeni su mnogi propusti i velika šteta." - dodao je Pukanić rekavši da je svoje mišljenje o nastupu na SP-u i Savezu izrekao javno.

"Je li to neke ponukalo da o meni razmišljaju kao o kandidatu za predsjednika HNS-a, ne znam. Ja o svemu tome što znam, znam iz novina. Mene su nazvali neki igrači iz generacije `98 i samo su me pitali oko nekih mojih razmišljanja, što sam im ja vrlo jednostavno i kratko objasnio. Rekao sam im što mislim da bi se trebalo napraviti, međutim oni meni nisu otkrili ništa o tome da bi me kandidirali za takvu poziciju" - objasnio nam je Ivo Pukanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sigurno neću ulaziti ni u kakav rat ni sa kime za to mjesto. Nemam ambicije da se dokazujem preko tog mjesta i mislim da sam se dokazao kroz svoj posao i ne treba mi niti slava niti novac niti ništa drugo. Ja to sve imam." - ispričao nam je Pukanić.

"Ako će unutar hrvatskog nogometa netko to željeti, ja ću pomoći koliko znam i umijem. Ja imam viziju svega toga, ali ne želim se opterećivati oko toga što će iz svega izaći. Morat će me o svemu tome službeno netko obavijestiti i moraju se prvo riješiti neke stvari unutar Saveza. Ne želim trošiti vrijeme na ratove i destrukciju, već želim biti konstruktivan." - dodao je Pukanić.

"U mojoj viziji ima mjesta za sve ljude koji žele raditi, a ne one koji se žele folirati. To trebaju biti etablirani ljudi koji nemaju egzistencijalnih problema. Ako me netko pozove, ako bude došlo do nekog normalnog procesa u kojem ima mjesta za sve ja ću pomoći." - rekao nam je Pukanić.

"Ne bih htio komentirati gospodina Markovića. Nekorektno me je prokomentirao što mislim da nije lijepo s njegove strane. Ipak je on stariji gospodin koji treba znati kako se treba ponašati. Uz to, ja sam njemu davao podršku" - zaključio je Pukanić za Index.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara