Ivan Rakitić

Rakitić na naslovnici Gazzette: "Počeli su pregovori, Barcelona ga prodaje"

Rakitić na naslovnici Gazzette: "Počeli su pregovori, Barcelona ga prodaje"
Screenshot (Gazzetta dello Sport)

IVAN RAKITIĆ vjerojatno će na kraju sezone napustiti Barcelonu. Hrvatski reprezentativac traži novi, bolji ugovor, ali mu Katalonci to zasad ne žele ponuditi. 

Svoju priliku u narušenim odnosima kluba i igrača vidio je milanski Inter i krenuo u pregovore. Gazzetta dello Sport otkriva da su generalni direktor Intera Giuseppe Marotta i njegova desna ruka Piero Ausilio bili na pregovorima u Barceloni. 

Inter je za Rakitića ponudio 35 milijuna eura, a Barcelona ga je odlučila prodati za 45 milijuna eura. Talijani su uvjereni da će doći do cjenkanja i da će se završiti s transferom vrijednim 40 milijuna eura. 

Inter nudi Rakitiću trogodišnji ugovor s plaćom većom od 5,5 milijuna eura, koliko trenutno zarađuje u Barceloni. 

Bartomeu: Sjest ćemo i razgovarati s Rakitićem

Ranije je predsjednik Barcelone Josep Bartomeu najavio pregovore s Rakitićem oko novog ugovora, ali je i dodao da u ovom trenutku klub ne može ispuniti zahtjev hrvatskog veznjaka.

"S Ivanom redovito razgovaram, kao i sa svim igračima. Ako ne razgovaramo, tu su poruke. Volim imati kontakt s igračima, uvijek razgovarajući o obiteljskim temama, nikada ne ulazeći u nogometne teme, za takve stvari je tu trener Ernesto Valverde", rekao je Bartomeu u intervjuu za španjolsku radijsku postaju Cope.

"Ranije smo govorili o ograničenom proračunu, o uvjetima koji su trenutačno jako teški. Ivan zna da ćemo, kada klub bude imao novi financijski kapacitet, sjesti i razgovarati. Vidjet ćemo o čemu ćemo razgovarati, no sjest ćemo i pričati kada budemo imali financijske mogućnosti. To sada nije slučaj pa možemo razgovarati samo o nogometu", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara