HRVATSKI NOGOMETAŠI

"Rakitiću je kao curici kojoj su uzeli igračku? Nemam komentara na to"

"Rakitiću je kao curici kojoj su uzeli igračku? Nemam komentara na to"
Foto: EPA

"KAKO se moja mala curica osjeća kad joj se uzme igračka?" odgovorio je protupitanjem Ivan Rakitić u emisiji "Universo Valdano" na pitanje kako podnosi to što je potonuo u Barceloni.

"Tužno. Tako se i ja osjećam. Meni su uzeli loptu - tužan sam", dodao je komentirajući što je nakon pet godina nezamjenjivosti u prvaku Španjolske postao prekobrojan. 

A još u ljeto prošle godine, kada je PSG poslao raskošnu ponudu za Rakitića, trener Ernesto Valverde stavio je veto na njegov odlazak, objašnjavajući upravi kluba da bez njega ne može zamisliti momčad.

Međutim, Valverde više ne poznaje donedavno obožavanog Rakitića. Uopće ga ne spominje, a na pitanja o njemu i njegovom statusu odgovara preko volje i frazetinama. Nakon humanitarne utakmice u Cartageni novinari su tražili da komentira najnovije Rakitićeve izjave. 

Ali dobili su tek ovo: "Rakitiću je kao curici kojoj su uzeli igračku? Nemam komentara na te Ivanove riječi."

Rakitić, doskora legenda Barcelone, dolaskom Frenkieja De Jonga postao je zaboravljena rezerva. Ove sezone u 16 utakmica samo jednom je nastupio kao prvotimac. U ožujku navršava 32 godine, a ugovor mu istječe na ljeto 2021. Uzimajući u obzir sve to, jasno je zašto ga se Barcelona želi riješiti već u siječanjskom prijelaznom roku. Njenom hrvatskom veznjaku vrijednost pada kako vrijeme prolazi, on sve manje igra, a ugovor mu se bliži kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara