Ranieri otvorio dušu: Ne želim biti Romino žrtveno janje

Foto: AFP

NAKON nekoliko dana šutnje po odlasku s klupe Romine nogometne momčadi, Claudio Ranieri, kojeg je na mjestu trenera Vučice zamijenio Vincenzo Montella, otvorio je dušu i rekao neke stvari koje se neće svidjeti njegovim bivšim igračima.

"Postao sam Romino žrtveno janje. Sada neka se dokažu, ja sam odstupio zbog ljubavi koju osjećam prema tom klubu i gradu Rimu", započeo je Ranieri pa nastavio:

"Tužno, ali osobni interesi prevladali su one momčadske. Kada smo pričali u svlačionici svi su prihvaćali odluku o rotiranju u sastavu, no čim je netko upućen na klupu... I sada kada me nema, neki će morati ondje preseliti."

Ovaj dio o kojem je Ranieri govorio odnosi se na javno iskazano nezadovoljstvo koje su iskazivali Francesco Totti, Mirko Vučinić i Marco Borriello.

"Koje su moje pogreške koje sam napravio u godinu i pol dana vođenja momčadi? Možda ta što nisam otišao na kraju prošle sezone."

Ipak, Ranieri je odbacio mogućnost da su ga pojedinci bojkotirali.

"U to ne vjerujem. Postoje igrači koji pojedinom treneru daju 110 posto, a s drugime ne "kliknu". Mišljenja sam da bi trener iz karakteristika svojih nogometaša trebao izvući maksimum, ali, kada sam ja bio igrač trudio sam se shvatiti što trener od mene traži."

"Nisam bio šampion, no bio sam vođen motom "nema predaje". Igrači bi trebali biti lavovi koje bi trebalo sputavati, a ja sam ove sezone ostao razočaran time što u Romi nisam vidio takav duh."

Što se nastavka njegove trenerske karijere Ranieri, koji ima iskustvo rada u Italiji, Španjolskoj i Engleskoj, kaže:

"U nogometu postoje raj i pakao, a, u usporedbi s Engleskom, ovo je pakao. Želim ponovno na klupu. Engleska me fascinira, ali volim i Serie A."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara