Ranteš ostvario najbolji rezultat na Svjetskom kupu u BMX-u

Ranteš ostvario najbolji rezultat na Svjetskom kupu u BMX-u

NA FISE-u u kanadskom Edmontonu, trećoj postaji Svjetskog kupa, najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš osvojio je srebro što je ujedno i njegov najbolji rezultat na svjetskim kupovima.

Marin Ranteš vozio je u izuzetno teškoj konkurenciji, a njegove vožnje dovele su ga do pobjedničkog postolja.

"Od 80 vozača kvalificirao sam se u finale s 12 kolega. Konkurencija je bila iznimno velika i stoga sam morao dati sve od sebe i vožnje odvoziti besprijekorno", izjavio je.

Surađujući s BMX legendom Danielom Dhersom u njegovom skate parku, za treću etapu Svjetskog kupa pripremao se u Holly Springsu. Treninzi su bili svakodnevni, no oplodili su se u obliku srebrnog odličja.

"Kako je FISE natjecanje poteklo iz Francuske, organizatori su u nedjelju organizirali kolektivno gledanje utakmice Hrvatske i Francuske u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Kako sam bio jedini Hrvat, a oko mene pedesetak Francuza, adrenalin mi je bio ogroman. Unatoč odličnoj igri, nažalost nismo uspjeli osvojiti zlato. Međutim, meni je to bio sam poticaj da pružim svoj maksimum. Tako je Hrvatska u nedjelju osvojila dva srebra, na što sam iznimno ponosan", poručio je Marin Ranteš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara