NAVIJAČI PISALI KOLINDI

Ratni veterani Armade: Kolinda žica glasove Torcide! Oni kažu da smo srpski klub

Ratni veterani Armade: Kolinda žica glasove Torcide! Oni kažu da smo srpski klub
Foto: Hina / Pixsell, N. Pavletić

UDRUGA dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka reagirala je na izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja proteklih dana opasno bulazni o hrvatskim nogometnim klubovima usred svoje predsjedničke kampanje. Generaciju Rijeke s kraja 70-ih i sredine 80-ih, koja je tukla Real Madrid i osvajala Kupove bivše države, nazvala je rezervnim klubom Zvezde i Partizana zbog čega je po vlastitom priznanju bila vezana i "uz hrvatske klubove Dinamo i Hajduk, jer nogomet 80-ih nije bio samo nogomet već pitanje nacionalnog identiteta".

Kolinda je izazvala žestoke reakcije. Rijeka je zatražila službeno očitovanje od predsjednice, a ona je u dopisu ponovila kako je nitko ne može uvjeriti da u Rijeci 80-ih nisu igrali podobni igrači, dok su neki kvalitetniji grijali klupu. Predsjednici je danas odgovorila Armadina Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. 

U priopćenju su naveli da Kolinda svojim istupima lovi glasove splitskih navijača. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijek baš kao i cjelokupna javnost šokirana je izjavom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović na premijeri dokumentarnog filma o bivšem Hajdukovom igraču Ivanu Gudelju.

Predsjednica Republike Hrvatske tom prilikom je izjavila kako je nažalost Rijeka u vrijeme bivše države "više bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, a da su domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili kasnije najviše u Hajduk, a nešto manje i u Dinamo". 

Očekujemo da nam predsjednica objasni što to znači rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu.

Znači li to da su za Rijeku navijali navijači Partizana i Zvezde kao njihov rezervni izbor ili da su uprave Partizana i Crvene zvezde zajednički upravljali NK Rijekom ili se je Predsjednica jednostavno pogubila u ovom za nju stresnom periodu predsjedničke kampanje?

Jer kako pojasniti da klub koji je rezervni za Partizan i Zvezdu najbolje igrače šalje u Hajduk i Dinamo? 

Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim očito što je željela postići; kampanja je u tijeku i predsjednica nastoji pridobiti glasove s juga koji su velikom većinom navijači Hajduka.

Ne bi li im se dodvorila predsjednica je prigrlila torcidinu navijačku podvalu o Rijeci kao klubu za kojeg navijaju i navijači Partizana i Crvene zvezde.

Ovaj se Torcidin mit proteže od utakmice finala kupa maršala Tita 1987. godine u kojoj su se sastali Hajduk i Rijeka.

Na toj utakmici osim navijača Hajduka i Rijeke bili su prisutni i navijači Zvezde i Partizana koji su tom prilikom navijali protiv Hajduka, u to vrijeme većeg konkurenta nego što im je bila Rijeka.

Je li moguće da se je Predsjednica s namjerom da pridobije glasove u Dalmaciji svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi i pri tom opet svjesno žrtvovala svaku simpatiju koju je imala u svom rodnom kraju?

Je li moguće da je Predsjednica dolazila na zapad legendarne Kantride i podržavala rezervni klub Partizana i Crvene zvezde, a da su joj pri tom u srcu bili Hajduk i Dinamo?

Odgovore na ova i sva druga pitanja koja su ostala nakon bizarne predsjedničine izjave očekujemo što prije jer svi mi koji smo Rijeku pratili po svim stadionima bivše države, koji smo voljeli i uvijek ćemo voljeti Rijeku baš kao i našu domovinu Hrvatsku koju smo branili po svim našim ratištima u Domovinskom ratu to i zaslužujemo!" 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara