Real obnavlja Bernabeu: Futuristički stadion i investicija od 525 milijuna eura

Real obnavlja Bernabeu: Futuristički stadion i investicija od 525 milijuna eura
Foto: YouTube (screenshot)

REAL MADRID priprema renovaciju svojeg kultnog stadiona.

Santiago Bernabeu, izgrađen u prosincu 1947. godine pod imenom Nuevo Estadio Chamartin, tijekom svoje 70-godišnje povijesti obnovljen je 1982. i 2001. godine. Prema tvrdnjama Marce, treću obnovu započet će 2019. godine. 

Plan je da monumentalno zdanje, s tribinama kapaciteta 81.044 sjedeća mjesta, poprimi futuristički izgled. Projekt osim renovacije klupskog muzeja uključuje i maksimiziranje postojećeg unutrašnjeg prostora za razne sadržaje sa svrhom dodatne zarade.

Za potrebe temeljite obnove angažiran je Legends, multinacionalna kompanija koja je na glasu kao tržišni lider u izgradnji sportskih objekata. U prošlosti, kao projektant i dizajner, Legends je već surađivao s Barcelonom i Atletico Madridom te s Tottenhamom i Manchester Cityjem.

Projekt restrukturiranja Santiago Bernabeua vrijedan je 525 milijuna eura. Međutim, investicija je beznačajna u odnosu na buduću zaradu. Realova nit vodilja renovacije poslovna je strategija prema kojoj bi španjolski klub sadašnji godišnji prihod od 173 milijuna eura uvećao za dodatnih 150 milijuna eura novim trgovačkim, ugostiteljskim i ostalim sadržajima unutar jednog od velebnijih europskih stadiona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara