HRVATSKI NOGOMETAŠI

Real otkrio: Modrić nam nije samo kralj predasistencija

Real otkrio: Modrić nam nije samo kralj predasistencija
Foto: Gulliver / Getty Images

PREDASISTENCIJA. Taj smiješni termin posljednjih godina u Hrvatskoj se često koristi kada se želi dodatno naglasiti značaj Luke Modrića za igru i učinak Reala.

S obzirom na to da Realov hrvatski playmaker nije tip igrača koji po sezoni ima dvoznamenkasti broj u dvije najistaknutije kategorije - golovima i asistencijama, forsiraju se njegove "predasistencije", dodavanja kojima započinje akciju koja rezultira golom ili ona koja neposredno prethode asistenciji za zgoditak.

No Real ističe da "Modrić nastavlja igrati ključnu ulogu, kako u pogledu kreiranja igre, tako i u pogledu doprinosa u zadnjoj trećini. Ove sezone je, uz tri važna gola, u prvenstvu zabilježio i četiri također ključne asistencije".

Real otkriva: "Modrić osim golovima, pažnju plijeni i asistencijama. On je prvi dodavač momčadi ove sezone u La Ligi s četiri dodavanja za gol."

Podsjeća i na sve njegove asistencije koje su od početka sezone do danas rezultirale golom: "Već u trećem kolu namjestio je Benzemi zgoditak protiv Leganesa. Istom suigraču dodao je i za gol protiv Celte. Ramos je poentirao nakon što ga je Modrić poslužio protiv Espanyola, a Bale je u gol pretvorio njegovo dodavanje protiv Atletica."

Modrićev klub navodi koji su dodavači iza njega u La Ligi ove sezone: Kroos i Vazquez imaju po tri aistencije, slijede Odriozola, Asensio i Bale s po dvije. Marcelo, Reguilon, Isco i Carvajal imaju po jednu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara