Realu oduzimaju tri trofeja iz 2015. godine?

Realu oduzimaju tri trofeja iz 2015. godine?
Foto: EPA-EFE

REAL MADRID mogao bi izgubiti tri trofeja iz 2015. zbog slučaja američkog centra Marcusa Slaughtera, piše La Vanguardia.

Naime, Slaugther je priznao kako je te sezone igrao pod lažnom putovnicom, onom Ekvatorske Gvineje. Razlog je taj što je tako otvorio još jedno mjesto stranom igraču zbog pravila španjolske lige. Ekvatorska Gvineja u prošlosti je bila španjolska kolonija i Slaughter zbog toga nije u registraciji bio smatran stranim igračem.

Osim toga, Slaughter je rekao da je svom agentu Julianu Arandi dao 35 tisuća dolara, ali nije znao koji je daljnji postupak i krši li time zakon. Agent američkog centra tvrdi da su ljudi u klubu odradili cijeli posao, dok iz Reala to demantiraju, piše Marca.

Za svoje postupke će morati odgovarati na sudu u Madridu. Datum suđenja još nije poznat, ali tužiteljstvo traži dvije godine i šest mjeseci zatvora za sve uključene u ovaj skandal, uključujući i Slaughtera koji ove sezone igra za turskog prvoligaša Başakşehir.

Ako presuda bude okrivljujuća, to bi moglo dovesti do sportskih sankcija i oduzimanja naslova prvaka Španjolske, Eurolige, kao i osvojenog španjolskog kupa iz 2015. Španjolski trofeji tako bi bili pripisani Barceloni koja je u prošlosti ukazivala na ovaj problem. Oni su u oba finala te godine izgubili od Reala.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara