Rekapitulacija stručnog stožera: "Bodovno nismo ostvarili željeno, ali sveukupno smo zadovoljni"

Rekapitulacija stručnog stožera: "Bodovno nismo ostvarili željeno, ali sveukupno smo zadovoljni"

DANAŠNJOM press konferencijom u Sheratonu zatvoreno je druženje reprezentativaca i novinara za 2008. godinu. Bilo je to pravo vrijeme za osvrt na protekli period.

"Zadovoljni smo pobjedom protiv Andore koja je po meni bila dovoljno visoka. Zadovoljni smo i htijenjem naših igrača, nitko se nije povrijedio ni zaradio nepotrebni žuti karton", rekao je izbornik Bilić.

Bilić je također izrazio oduševljenje velikim brojem navijača koji se pojavio na Maksimiru.

"U utakmici poput Andore pobjednik se zna i tu se nema što puno filozofirati, samo je bitno kada će pasti prvi gol i koliko će na koncu biti golova. Nije to interesantna utakmica u kojoj postoji trenutak gdje se ona lomila ili što slično. Meni je jedino bitno da smo mi pokazali želju i motiviranost, a to je publika prepoznala, zbog čega se i okupila u tako velikom broju. Upravo stoga želim joj zahvaliti od srca. Na koncu bila je to lijepa večer i jedan lijep završetak sezone", rekao je Bilić.

Uslijedili su kratki osvrti svih članova stručnog stožera.

"Bodovi su bili unaprijed upisani, ali svejedno trebalo je izaći na teren i to odraditi. Ono što nas čini sretnim jest podatak da smo bili vrlo koncentrirani zbog čega smo bez problema priveli utakmicu kraju. Pohvalio bi i publiku koja je došla u velikom broju i mislim kako mogu biti zadovoljni prezentacijom", rekao je Aljoša Asanović.

Došao je potom i red na Nikolu Jurčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam ova utakmica nešto posebno bitna, bitno je to da smo mi u ove dvije posljednje utakmice uzeli četiri boda koja nas u dobrom položaju ostavljaju u utrci za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Uskoro će nam se vratiti Eduardo i Kranjčar te još nekolicina igrača, a onda ćemo, vjerujte, biti još jači", istaknuo je Nikola Jurčević.

Za kraj evo i nekoliko riječi "velikog žutog".

"Angažman protiv Andore bio je odličan i tim moramo biti zadovoljni. No, vratimo se na trenutak na utakmicu s Ukrajinom koja nam je uvelike digla samopouzdanje pred daljnjim naporima koji nas očekuje sljedeće godine. Imamo mi dolične igrače i mislim da smo dorasli izazovu", spremno će Robert Prosinečki.

Sam kraj konferencije pripao je prvom među jednakima Slavenu Biliću koji se kratko osvrnuo na dosadašnji kvalifikacijski period.

"Bodovno nismo ostvarili ono što smo htjeli i željeli. Ako gledamo pojedinačno ove utakmice, zadovoljan sam sa igrom i rezultatima, osim tog kiksa protiv Engleske, koji stavljamo u zasebni odjeljak. Ne umanjuje to njihovu vrijednost, ali to su takve utakmice gdje sitnice odlučuju, no, kao što ste vidjeli to nas nije poljuljalo. Gledajući njih mi smo u slabijoj poziciji, no, duge su kvalifikacije, to se sve brzo promijeni. S druge strane mi smo u boljoj poziciji od Ukrajine i Bjelorusije, iako to tablica trenutno ne govori", za kraj će Bilić.

Dodajmo kako će naša reprezentacija propustiti Fifa-in termin u studenome, zbog čega će odraditi dvije utakmice u veljači, 9. i 13.

V.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara