Repeša: Oprez uoči Irana, oni su sposobni za iznenađenje!

Repeša: Oprez uoči Irana, oni su sposobni za iznenađenje!

HRVATSKA košarkaška reprezentacija gotovo će sigurno završiti kao treća u skupini iza Litve i Argentine, što bi značilo da će nas u četvrtfinalu čekati posljednji svjetski prvaci Španjolci. Naravno, za takav raspleti potrebno je još svladati Iran u posljednjoj utakmici. Izbornik Repeša nije zvučao pretjerano razočarano nakon poraza od Litve, no uoči Irana poziva na oprez.

"Pozivam na oprez uoči Irana jer smo poprilično potrošeni nakon današnje utakmice. Iranci su dobra momčad koja je sposobna za iznenađenje što su pokazali i u pripremnim utakmicama. Osim toga, igramo u ranom jutarnjem terminu."

Jasko je ponudio svoje objašnjenje poraza nakon što smo vodili gotovo 35 minuta utakmice.

"Pobjede nas je koštao crni period od šest minute u posljednjoj četvrtini. Kada igrate protiv iskusne momčadi kao što je Litva, ona to zna iskoristiti. Dopustili smo nekoliko otvorenih šuteva njihovim pucačima, a kasnije su se oni raspucali i nije bilo povratka. Nije sramota izgubiti od ovako iskusne i kvalitetne momčadi, no nasreću ovaj poraz nije od velike važnosti. Trica je opet bila niža nego u prve dvije utakmice, no to je bilo i za očekivati jer je onaj postotak bio nerealan."

Na koncu je potvrdio da se Marko Popović osjeća sve bolje i da bi se moglo dogoditi da se naš razigravač vrati do četvrtfinalnog ogleda.

"Nema rupture prema posljedjoj magnetnoj rezonanci i on je jutros puno bolje nego što je bio jučer. Ja sam veliki optimist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukić: Počeli smo kalkulirati nakon Rusije

Novopečeni NBA-ovac Roko Leni Ukić smatra da smo se opustili nakon uvodnih poraza protiv Australije i Rusije.

"Pobjeda protiv Rusije nas je opila pa smo počeli kalkulirati u sljedećim susretima. Barem nismo pali bez ispalljenog metka", rekao je Ukić i dodao:

"Litvanci su odlična momčad s puno kvalitetnih individualaca. Kada bi zatvorili Šiškauskasa i Jasikevičiusa, onda bi od nekud došli Kleza i drugi. Posljednju četvrtinu smo odigrali jako loše, no sve u svemu ova uktamica nije imala rezultatsku važnost, jedino da smo dobili s velikom prednošću. Sada trebamo povijediti Iran i dignuti koncentraciju protiv Španjolaca.

"Teško je bilo ostati koncentriran svih 40 minuta. Litvanci imaju jake šutere, a krasi ih i najbolja pick&roll igra na svijetu. U posljednjoj četvrtini smo upali u krizu što su oni znali iskoristiti i pozabijati nam otvorene trice. No barem nismo ispali bez ispaljenog metka kao protiv Australije. Sada trebamo svladati Iran kako bi se vratili u normalu."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara