Revoltirani navijači zbog "guzonja iz HNS-a" prekidaju odlazak na sva gostovanja reprezentacije!


NAKON "transparentne" podjele ulaznica za spektakl na Wembleyju, kojom je HNS omogućio skupini od čak 450 navijača da steknu pravo na kupnju vrijednog papirića, ne stišava se gnjev pristaša hrvatske reprezentacije. U našu je redakciju stiglo pismo prosvjeda od strane hrvatskih navijača koji žive u Njemačkoj te već godinama prate našu izabranu vrstu i na najudaljenija gostovanja.

Momci su u startu odustali žaliti se HNS-u, jer kako tvrde, gospoda iz Rusanove dosad nikada nije odgovorila na njihove mailove. Revoltirani činjenicom da vrhuška našeg nogometa nema nimalo sluha za istinske navijače hrvatske reprezentacije, ovim putem poklanjaju Markoviću i Srebriću avionske karte za London i Skoplje, koje im očigledno neće trebati, kao i pakete ulaznica za sve utakmice reprezentacije na EP-u u Austriji i Švicarkoj...

"Pa neka ih podijele ili još bolje prodaju onima koji misle da je in biti uz kockaste, jer navijači više ne žele biti tamo gdje navijačima nije mjesto!"

Pismo navijača donosimo u cijelosti;

"Poštovana gospodo Marković, Srebrić i ostali djelatnici HNS-a, ovim putem vam ekipa od desetak navijača Hrvatske nogometne reprezentacije koja je sastavljena od Slavonaca i ostalih Hrvata koji žive u Njemačkoj želi zahvaliti što ste vodili brigu ( kao i uvijek ) o istinskim navijačima reprezentacije i omogućili nam da kupimo 0 (nula) ulaznica za utakmicu koju Hrvatska igra u Londonu.

Zapravo, nije problem u tome što nismo dobili mogućnost kupiti ulaznice, nego u načinu na koji su se ulaznice podijelile, a navijačima koji nemaju tu sreću da poznaju nekoga od "gospodara HNS-a" je ostavljena zanemariva količina ulaznica za koju je trebalo imati veliku sreću i dobiti ju na ždrijebu. Naravno da od nas desetak nitko nije dobio ulaznicu.

Mi smo samo mali dio hrvatskog navijačkog puka koji, između ostalih životnih obveza, odlaze na većinu gostujućih utakmica reprezentacije, kad god im to mogućnosti i ostale obveze dozvoljavaju. Ne spadamo u onu vrstu navijača, koje je čak i gospodin Srebrić spomenuo prije nekoliko dana u tisku, koji putuju sa reprezentacijom, možda i istim avionom, ili koji mogu potrošiti nekoliko tisuća eura za jedno putovanje i sjediti u VIP ložama stadiona, ili oni koji svojim vezama i poznanstvima mogu dobiti sve u životu pa i ulaznice za nekakvu utakmicu na koju odlaze samo zato jer je "in" biti tamo viđen... Mi smo oni navijači koji jedva čekaju odlazak na tribinu i koji cijelu utakmicu navijaju i kojima će svaka utakmica ostati u sjećanju i prepričavati se do iduće utakmice. I mi smo također, jedni od onih koji su u Berlinu za vrijeme utakmice sa Brazilom bili sudionici navijanja kakvo se najvjerojatnije više nikada neće ponoviti i ponosni smo na tu činjenicu...

Međutim, naš put sa reprezentacijom je počeo davno prije te utakmice u Berlinu, još tamo u Engleskoj na prvom Europskom prvenstvu na kojem je Hrvatska sudjelovala, pa preko Ukrajine i odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Naravno da smo u Francuskoj bili na većini utakmica, na koje smo putovali nekoliko puta i vraćali se nazad... Tu su i utakmice u švedskoj, Bugarskoj itd...

Razočarani smo se vraćali sa Europskog prvenstva u Portugalu jer smo odmah nakon utakmica u skupini otišli kući. U Njemačkoj prošle godine smo proveli nezaboravnih mjesec dana i bili gosti naših prijatelja s kojima smo zajedno navijali u Berlinu, Nurnbergu i Stuttgartu. I u ovim zadnjim kvalifikacijama smo bili u Rusiji. Bili smo i na gostovanju u Estoniji i za tu utakmicu nije bio potreban nikakav ždrijeb za dobivanje ulaznica, ali kada treba ići u London, onda za nas navijače nema mjesta.

Da vi gospoda iz HNS-a mislite na prave navijače mogli ste bar nama, a nije nas bilo 5000, koji smo bili u Estoniji dati prednost pri kupnji ulaznica za gostovanje u Londonu, ali vama je bitnije ispuniti želje kojekakvim "guzonjama" jer je to najbolji izraz za ljude kojima se vi uvlačite i činite sve da bi njima ispunili želje.

Ovim putem Vam također želimo zahvaliti što nikada niste odgovorili na mailove koje su vam poslali naši prijatelji iz Njemačke u kojima su samo tražili informacije kako mogu nabaviti ulaznice za gostujuće utakmice. Valjda Vam je bilo ispod časti odgovoriti ljudima koji su samo tražili informaciju.

I na kraju želimo gospodi Markoviću, Srebriću i ostalima besplatno prepustiti avionske letove koje smo rezervirali za London još prije nekoliko mjeseci. Sve su to povratne karte, a mogu i birati kao mjesto polijetanja Zagreb ili Koln, kako im se više sviđa. Također im želimo besplatno prepustiti smještaj za dvije noći u Londonu za 10 ( deset ) osoba...

A s obzirom da smo isto tako rezervirali let za Skoplje iz Zagreba nekoliko dana prije nego se putuje u London i to im želimo besplatno prepustiti jer smo razočarani, ogorčeni i prekidamo putovanja na sva gostovanja reprezentacije.

Ali to nije sve, šlag dolazi na kraju. Kako smo na prvom izvlačenju karata za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj izvučena naša dva paketa, želimo im besplatno prepustiti 8 ( osam ) paketa za sve utakmice naše reprezentacije na Europskom prvenstvu pa neka ih oni podijele (ili još bolje prodaju da i oni zarade neku kintu) onima koji će smatrati da će biti "in" pojaviti se tamo, jer mi navijači reprezentacije više ne želimo biti tamo gdje navijačima neće biti mjesto...

Pozdrav, navijači hrvatske reprezentacije iz Slavonije i Njemačke!"

Dea Redžić
Foto: Iva Lulić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara