Rijeka - Osijek 3:2

Rijeka objavila poruku koju je Grezda poslao Čolaku nakon udarca ispred stadiona

Rijeka objavila poruku koju je Grezda poslao Čolaku nakon udarca ispred stadiona
Foto: Instagram

RIJEKA je u polufinalu Kupa protiv Osijeka preokrenula 0:2 i pobjedom 3:2 plasirala se u finale u kojem će 1. kolovoza u Šibeniku za trofej igrati protiv Lokomotive.

Nakon utakmice najviše se pričalo o suđenju Igora Pajača na kojeg su se žalili iz Osijeka te o napadu Osijekovog Erosa Grezde na igrača Rijeke Antonija Čolaka. 

Grezda je poslije utakmice sačekao Čolaka i udario ga šakom u glavu. Tvrdi da je to napravio jer ga je nogometaš Rijeke provocirao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

S druge strane, Čolak tvrdi da nije provocirao i vrijeđao te je poručio Grezdi da potraži stručnu pomoć. Rijeka je stala u zaštitu svog igrača i objavila poruku koju je Grezda sinoć uputio Čolaku na Instagramu.

"Ne pišem ti ovo da me ne prijaviš, ohladio sam se sad i nisam to trebao napraviti. Trebali smo to riješiti razgovorom kao ljudi, ali bio sam nervozan zbog cijele utakmice i svega pa ti se ispričavam, a ti odluči što je najbolje", napisao je Grezda, a iz Rijeke su uz objavu poruke prokomentirali kako se nogometaš Osijeka naknadno sjetio vrijeđanja koje nije spominjao kad se u poruci ispričavao Čolaku.

Grezda, koji se u Osijek vratio iz Rangersa u kojem su ga također pamtili po incidentima, mogao bi biti drastično kažnjen dokaže li mu se krivnja. Prema članku 57. važećeg Disciplinskog pravilnika HNS-a Osijekovu igraču prijeti i do dvije godine suspenzije.

"Igrač koji fizički napadne svog ili suparničkog igrača na igralištu ili izvan njega bit će kažnjen: - zabranom igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili je imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen - zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, - zabranom igranja od četiri do dvanaest utakmica ili - isključenjem iz nogometne organizacije", stoji u HNS-ovu pravilniku.

Grezda će kaznu najvjerojatnije doznati ovaj tjedan nakon sastanka Disciplinske komisije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara