River Plate za povijest: Argentinski klub započeo s akcijom skupljanja milijun članova

DOK nogometašima River Platea na nogometnom travnjaku baš i ne ide blistavo, odlično “igraju” u marketinškom odjelu toga slavnog buenosaireškog kluba.

Iz Big Evolutiona, agencije koja brine o odnosima kluba s javnošću, smislili su kampanju po kojem bi “millonariosi” (“milijunaši”, što je nadimak Rivera) postali prvi nogometni klub u povijesti s milijun registriranih članova.

Članstvo u klubu nosi sa sobom i sudjelovanje u bogatoj nagradnoj igri

Pod sloganom “Milijunaši, klub s milijun članova” iz kluba su pozvali simpatizere iz zemlje i svijeta da se učlane putem internet-stranice www.sociosvirtuales.com.ar do prvog lipnja 2010. godine. To zadovoljstvo potencijalne interesente stajat će dva dolara, a agencija će omogućiti da se naplati putem SMS-poruka.

Svi koji se prijave sudjelovat će u bogatoj nagranoj igri, u kojoj će se dijeliti besplatne ulaznice, suveniri, dresovi s potpisima igrača, pristupi zatvorenim treninzima momčadi, pa čak i put za dvoje na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku 2010. godine.

Barcelona ima 110.000 članova. Argentinci Katalonce misle nadmašiti deseterostruko i time ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

"Kad bismo uspjeli skupiti milijun članova, ušli bismo u povijest. Nadamo se da ćemo uspjeti jer će registracija biti jednostavna, a cijena učlanjivanja simbolična", rekao je vlasnik Big Evolutiona Diego Ares.

Trenutačno River na ljestvici argentinske Clausure zauzima šesto mjesto, što je ispod standarda sastava s legendarnog Monumentala. Pogotovo je ispod standarda bilo posljednje mjesto u jesenskoj Aperturi, kojim su nogometaši Rivera oborili negativan rekord: prvi su put prošle godine završili ligaško natjecanje kao posljednja momčad lige.

Nadimak "millonairos" nadjenuli su im simpatizeri siromašnijega gradskog rivala - Boce Juniors, jer su u Riveru bili bogatiji i jer su igrače još u tridesetim godinama prošlog stoljeća dovodili plaćajući ih zlatom.

Dres kluba koji je po Institutu za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) najbolji klub obiju Amerika svih vremena nosili su velikani poput Di Stefana, SIvorija, Pasarelle, Kempesa, Ruggerija, Caniggije, Batistute...

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara