Robi licencu "slavi" u Trebinju na humanitarki - Zvezda poziva sve iz regije da dođu

Foto: crvenazvezdafk.com

SRPSKI i hrvatski nogometni savez, kao i Uefa, udružili su snage kako bi Robertu Prosinečkom omogućili da prije početka proljetnog dijela srpskog prvenstva može sjediti na klupi Zvezde, iako nema uvjete za licencu.

"Inicijativa koju je preuzeo FSS urodila je plodom i iz Uefe i Hrvatskog nogometnog saveza stigla su pisma koja nagovještavaju konačno razriješenje slučaja s trenerskom licencom Roberta Prosinečkog. Šef stručnog štaba Crvene zvezde sada je mnogo bliži dozvoli da sjedi na klupi jer je iz Nyona stiglo obavještenje da Prosinečkom mogu priznati četiri godine rada u reprezentaciji Hrvatske za izdavanje "A" licence i upis škole za "pro" licencu." pišu Večernje novosti.

"FSS se izuzetno založio da problem što prije bude riješen i ovom prilikom se zahvaljujem na angažmanu" istaknuo je predsjednik Zajednice srpskih superligaša i član UO Crvene zvezde Branimir Babarogić.

Koliko je Srbima stalo da Robi dobije licencu, govori da je riješavanje problema s Robijevom dozvolom preuzeo Odbor za hitnost srpskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optimist sam kada je u pitanju izdavanje licence, pogotovo što nas je UEFA obavijestila da postoji mogućnost ubrzanog slušanja obaveznih predavanja, kao i polaganje ispita. Veoma je važno i to što se sve može obaviti u Beogradu. I HNS je iskazao želju pomoći, ali su nas obavijestili da oni prije svibnja ne mogu Prosinečkog upisati u školu za "pro" licencu. Međutim, sada je izvjesno da će slučaj uskoro biti riješen pozitivnim ishodom. Ipak je Robi veliko nogometno ime, a time što je igrao i za reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske također stiče pravo za izdavanje privremene dozvole za rad, onog trenutka kada bude dobio "A" licencu i upisao školu za "pro"  objasnio je Babarogić.

Trebinje će u nedjelju pozdraviti Zvezdu i Prosinečkog

Prvu utakmicu nakon ovih dobrih vijesti Prosinečki će sa Zvezdom odraditi ove nedjelje u 14 sati u Trebinju, protiv tamošnjeg Leotara. Utakmica ima humanitarni karakter, a prihod od ulaznica biti će proslijeđen 11-godišnjem Ognjenu Gudelju obolelom od leukemije

Zvezda će u Budvi provesti pet dana na mini pripremama, a Prosinečki se na to odlučio nakon odlaganja početka prvenstva zbog snijega i loših vremenskih uvjeta u Beogradu.

Crvena zvezda je pozvala sve navijače iz Trebinja i okolice ali i iz ostalih gradova u okruženju da u nedjelju napune stadion Leotara i tako pokažu humanost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara