Roland Garros će se igrati pred publikom

Roland Garros će se igrati pred publikom
Foto: EPA-EFE

NA OVOGODIŠNJEM, odgođenom izdanju Roland Garrosa, koje bi trebalo započeti 27. rujna, bit će dopušten ulazak gledateljima do 60 posto maksimalnog kapaciteta pariškog teniskog centra, objavili su u četvrtak organizatori.

Predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim stadionima gledatelji moći sjediti u grupama od najviše četiri osobe, s tim da između grupa mora biti jedno prazno sjedalo. Na ostalim terenima će svako drugo sjedalo morati biti prazno.

Te su odluke u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Francuskoj, ali se mogu promijeniti ovisno o stanju s pandemijom covida-19 u trenutku održavanja turnira.

Prema izračunima FFT-a, tijekom prvih desetak dana na Roland Garrosu moglo bi biti oko 20.000 gledatelja, dok bi u završnim danima taj broj mogao biti oko 10.000.

Moguće i povećanje ulaznica

"Išli smo na odgovornu opciju", rekao je Giudicelli dodavši da će svi koji budu ulazili u prostor teniskog centra i kretali se njime morati nositi zaštitnu masku, dok će za publiku na tribinama nošenje maske biti samo preporuka.

"Ako se situacija bude povoljno razvijala, u rujnu ćemo na raspolaganje staviti još ulaznica", rekao je Giudicelli.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije, bit će održan ždrijeb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene.

Protokoli vezani za ponašanje i zaštitu igrača i osoblja turnira još su u izradi.

Turnir u Roland Garrosu je u svom uobičajenom terminu trebao započeti krajem svibnja, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen za jesen. Gotovo u isto vrijeme organizatori turnira u Wimbledonu odlučili su otkazati ovogodišnje izdanje, i to prvi put nakon Drugog svjetskog rata.

Roland Garros bi tako u 2020., umjesto drugog, trebao biti treći ovogodišnji Grand Slam turnir jer je održavanje US Opena predviđeno u ranije određenom terminu od 31. kolovoza do 13. rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara