Romin budući vlasnik: Stižu novi stadion i šestorica igrača

Foto: AFP

AMERIČKI poduzetnik Thomas DiBenedetto trebao bi ovoga tjedna kompletirati posao kupnje Rome. Posao je to koji se razvija još od Božića prošle godine.

U najavi onoga kako bi Roma trebala izgledati nakon što preuzme vođenje kluba DiBenedetto je rekao:

"Moj je san isti kao i milijuna navijača: učiniti Romu jednim od najboljih klubova svijeta, imati momčad koja će svake godine osvajati naslov talijanskih prvaka i napokon biti kompetitivna u Ligi prvaka. Kako vi kažete u vašim krajevima? Svi putevi vode u Rim..."

"Moj je tim sastavljen od ljudi dobro upoznatih sa nogometom. Kada će za to doći vrijeme porazgovarat ćemo s aktualnim klupskim menadžmentom, koji svoj posao dobro radi, i donijeti neke odluke. Neke će igrače trebati prodati, neke dovesti. Očekujem barem petoricu ili šestoricu novih."

"Bio sam na utakmici protiv Intera koju je Roma riješila sjajnim golom Mirka Vučinića. Te me večeri oduševila strast Romanista. Takvo što ne postoji u Sjedinjenim Državama, možda se tek neke utakmice sveučilišnog nogometa odigravaju pred 100.000 ljudi."

"Šteta je što adekvatna struktura na prati takvu podršku. Olimpijski stadion uopće ne nagrađuje strast navijača, mjesta su previše udaljena od travnjaka i sva se buka gubi u daljini. Iz tog razloga gradit ćemo novi, drugačiji stadion. Bit će nalik engleskima koji na igrače imaju pozitivan efekt, bit će moderna verzija nekadašnjeg Campo Testaccia."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara