"Ronaldo je bolji od Messija, u Argentini vlada anarhija, golman i izbornik su zasrali": Procurila snimka legende

"Ronaldo je bolji od Messija, u Argentini vlada anarhija, golman i izbornik su zasrali": Procurila snimka legende
Foto: EPA

ARGENTINSKIM medijima, a putem društvenih mreža i cijelim svijetom, kola audio snimka privatnog razgovora kojeg je Atleticov trener Diego Simeone vodio s pomoćnikom Germanom Burgosom, nakon što je reprezentacija za koju su obojica igrali doživjela težak poraz od Hrvatske (0:3) na SP-u.

Preko WhatsAppa cijeli svijet može slušati velike kritike koje je samo za uši vjernog asistenta, na račun saveza, izbornika i igrača, izrekla argentinska igračka i trenerska legenda. 

Simeone je sa 106 nastupa za Argentinu na petom mjestu po broju utakmica za nacionalnu momčad, s kojom je osvojio dvije Copa Americe, igrao na tri SP-a i uzeo olimpijsko srebro.

Jasno je dakle da ovakvog domoljuba i fajtera boli ono što je Hrvatska radila Argentini, posebno zbog načina na koji je pri tome poražena reprezentacija izgledala. Međutim, Argentina je takva još od prošlog SP-a, podsjeća i Simeone:

"Zadnje četiri godine u Argentini na svim razinama vlada anarhija. Nema vođe ni autoriteta nigdje; u savezu, na klupi ni na terenu."

Vjerojatno je to razlog zbog kojeg je Simeone nekoliko puta odbijao ponude da postane izbornik. 

Za stanje u kojem je momčad, krivi upravo Sampaolija:

"Momčad je izgubljena. Protiv Hrvatske su od početka trebali igrati kao što su igrali protiv Islanda, ali to je bio slabiji protivnik. Govori se da su igrači najvažniji za igru momčadi, ali oni su tek 60 posto. Kada mi treneri zaseremo, onda je to gore i vidljivije nego kad to urade nogometaši. A protiv Hrvatske izbornik je doprinio u puno toga lošeg."

Zatim je Simeone nekadašnjem argentinskom golmanu Burgosu kritizirao nasljednika Caballera, koji je Hrvatskoj poklonio prvi gol:

"Germane, iskreno... Pa naš golman isto ovo radio je protiv Španjolske i Italije u prijateljskim utakmicama, ali su lopte otišle kraj stative. Šteta što tada neka od njegovih grešaka nije završila golom, jer onda ne bi branio na SP-u. A kad tamo zasereš, onda ga primiš."

El Cholo nakon Messijeve očajne partije protiv Hrvatske nema puno dvojbi na vječno pitanje:

"Messi je u Barceloni dobar jer je okružen izvanrednim nogometašima. Ali ako za svoju momčad moraš izabrati između njega i Ronalda, iskreno, koga bi izabrao...?"

Naravno, Simeone se ovo pitao retorički. 

VIDEO: Ovako se diljem Hrvatske slavila pobjeda nad Argentinom Reakcije hrvatskih navijača nakon pobjede Hrvatske VIDEO: Argentinci u suzama nakon poraza od Hrvatske

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara