NOGOMET

Rooney: Odnos prema nogometašima je sramotan

Rooney: Odnos prema nogometašima je sramotan
Foto: EPA

NAJBOLJI strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, a sada menadžer-igrač drugoligaša Derby Countyja Wayne Rooney izjavio je kako je odnos javnosti prema nogometašima, od kojih se traži pristanak na smanjenje plaća zbog pandemije koronavirusa, "sramotan".

Ranije ovoga tjedna britanski ministar zdravstva Mike Hancock je izjavio kako bi nogometaši morali pristati na smanjenje plaća tijekom krize uzrokovane koronavirusom.

"Ono što se događalo posljednjih nekoliko dana je sramota. Prvo izjava ministra zdravstva koji je rekao da bi igrači u Premier ligi trebali pristati na smanjenje plaća. Je li to bio očajnički pokušaj da se skrene pozornost s toga kako se vlada nosi s pandemijom?" kazao je Rooney koji se zatim obrušio i na vodstvo Premier lige koje je javno zatražilo od igrača da pristanu na 30-postotno smanjenje plaća.

"Sramota je stjerati igrače u kut kako bi oni platili račun za izgubljene prihode. Kako god pogledate na to, mi ispadamo lake mete i u poziciji smo u kojoj ne možemo ispasti pozitivci. U mom klubu ćemo razgovarati sa svakim igračem, jer možda si neki igrač može priuštiti smanjenje plaće za 30 posto, ali možda neki igrači ne mogu pristati na smanjenje veće od pet posto. Mislim kako takvo rješenje ne bi stvorilo probleme u svlačionici", dodao je Rooney.

Osim Rooneyja, i sindikat nogometaša u Engleskoj je kritizirao javni poziv za smanjenje plaća igračima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara