"Rooneyja treba poslati na klupu"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

LOŠE igre engleskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici izazivaju gomile ideja na Otoku o tome što bi trebalo promijeniti u Capellovoj momčadi.

Jednu od svakako originalnijih ideja ponudio je Tony Cascarino, nekadašnji irski reprezentativac, a danas stručni komentator za više britanskih medija. Cascarino smatra da bi izbornik Fabio Capello svome prvom napadaču Wayneu Rooneyju morao pronaći mjesto - na klupi.

Mnoge u Engleskoj brinu slabe izvedbe napadača Manchester Uniteda koji je u klubu prošle sezone igrao u životnoj formi, no nije ju uspio donijeti i u reprezentaciju. A frustracije zbog takve situacije je ispoljio nakon utakmice protiv Alžira (0:0) kada je cinično u kamere poručio da je lijepo vidjeti engleske navijače kako zvižde svojim nogometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Capellovom bih mjestu želio razljutiti Rooneyja. Mnogi tvrde da je Rooney previše ljut, ali ja smatram da ga ponovno treba učiniti doista ljutim. Ako bude na klupi u idućoj utakmici, mislim da će prestraviti Sloveniju kad uđe. Jer klupa bi za njega bio prvi pravi udarac u zube koji bi dobio kao nogometaš", slikovito je objasnio Cascarino za Sky Sports.

"Katkad moraš donijeti takve nevjerojatne odluke od kojih bi momčad mogla profitirati. Mislim da je u ovom trenutku veća kocka startati s Rooneyjem. Radije bih imao ljutog Waynea nakon što uđe u igru, nego nezainteresiranog od početka utakmice."

Engleska nakon dva kola u skupini C ima samo dva boda (remiji protiv SAD-a i Alžira) i u srijedu će u Port Elizabethu loviti pobjedu protiv Slovenije kako bi osigurala nastavak natjecanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara