RUKOMET - PREMINUO MILJENKO SIMIĆ

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Miljenko Simić (49) preminuo je u Zadru.

Miljenko Simić rođen je 9. svibnja 1955. u Doboju. Svoju rukometnu karijeru započeo je 1972. godine kao igrač Zadra. Nakon prestanka aktivnog bavljenja rukometom, sudački ispit položio je 1983. godine u Zagrebu. U bavljenju sudačkim pozivom postigao je plodnu karijeru sudeći prvoligaške utakmice u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi. Nakon prestanka sudačke karijere posvetio se nadzoru suđenja, a prerana smrt zatekla ga je kao predsjednika Zbora rukometnih sudaca Zagreb.

U HRS-u je započeo raditi 1990. godine kao vanjski suradnik, a 1999. godine postaje pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza što ostaje do današnjeg dana. Od 1999. godine je voditelj natjecanja I-ih i II-ih HRL i jedan od inicijatora rukometa na pijesku u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Miljenko Simić ostaje u srcima svih rukometnih djelatnika kao veliki rukometni znalac koji nije štedio sebe već je uvijek pomagao svim ljudima koji su to od njega tražili.

Oproštaj od Miljenka Simića organiziran je u dva grada. Pred mrtvačnicom u Zadru je komemoracija u ponedjeljak, 12. siječnja s početkom u 10.00 sati, a posljednji ispraćaj bit će u srijedu, 14. siječnja u Zagrebu na groblju Mirogoj u 15.50 sati. Hrvatski rukometni savez oprostiti će se od Miljenka Simića u srijedu 14. siječnja komemoracijom u Dvorani 48, zagrebačkog Doma sportova.

(Hina) pp dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara