Rukometna regionalna liga na čekanju: "Nećemo igrati dok ne skupimo novac"

Rukometna regionalna liga na čekanju: "Nećemo igrati dok ne skupimo novac"

Foto: Nenad Dugi / Cropix

POČETAK regionalne lige u rukometu prolongirat će se za minimalno jednu sezonu. Potvrdio je to u razgovoru za Index njen idejni začetnik Zoran Gobac.

"Puno je još stvari pred nama, nismo još ni blizu dogovora i potpuno je nerealno da će regionalna liga krenuti već iduće sezone", ističe Gobac.

Prvi operativac hrvatskog rukometa demantira napise kako je Sparkassen banka kao glavni sponzor odustala: "Nije ona nikad ni bila glavni sponzor, to su neistine."

"Liga neće krenuti dok ne budemo imali zatvorenu financijsku konstrukciju"

Kakva je u ovom trenutku daljnja procedura po pitanju osnivanja lige?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo realnim putem, liga neće krenuti dok ne budemo imali zatvorenu financijsku konstrukciju. Hrvatski rukometni savez dobio je punomoć od svih ostalih saveza čiji će klubovi sudjelovati da javno i transparentno izabere agenciju, čiji će zadatak biti pronaći glavnog sponzora koji će nam jamčiti financijsku sigurnost."

Osim sponzora, postoje i drugi problemi koje treba riješiti.

"Želimo igrati jake utakmice, ali ne pod svaku cijenu"

"Tako je, još se ne zna što će biti s klubovima iz Mađarske i Bosne i Hercegovine, a do zadnjeg trenutka borit ćemo se da nam se priključe i Austrijanci", kazao je Gobac.

"Naš prioritet u ovom trenutku je pronalazak financijskih sredstava i siguran sam da ćemo uspjeti u tome do 1. ili najdalje do 15. lipnja. Nećemo srljati, premda nam je svima u interesu da što prije počnemo igrati jake utakmice. Naravno, ne pod svaku cijenu. Za otprilike dva mjeseca liga će imati i glavu i rep, a ako nam se plan ostvari, od sezone 2012./2013. računajte na prve utakmice", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara