Ruski tajkun ucijenio HRT za prijenos Dinama, a Finci HNTV-u poklonili signal Lokomotive

Ruski tajkun ucijenio HRT za prijenos Dinama, a Finci HNTV-u poklonili signal Lokomotive

Foto: Hina

PRIJENOS Dinama i Vardara u pretkolu Lige prvaka nije bilo moguće gledati u izravnom prijenosu jer je gazda makedonskog prvaka, ruski tajkun Sergej Samsonov, tražio previše za televizijska prava, a samo dva dana kasnije finski RoPS, Lokomotivin suparnik u 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu, postupio je upravo suprotno. Naime, besplatno je ustupio signal televizijskog prijenosa utakmice, potvrdili su nam iz kluba s Kajzerice, a HNTV emitirat će ga u četvrtak u 18 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT se odlučio za prijenos Hajduka

HRT već unaprijed ima dogovorena prava prijenosa Hajdukovih europskih utakmica, a Lokomotivi nije ni ponudio otkup televizijskih prava, pa će u izravnom prijenosu državne televizije večeras biti utakmica Bilih protiv rumunjskog Iasija. No Lokose ćete moći gledati na kanalu Hrvatskog nogometnog saveza zahvaljujući ljubaznom finskom domaćinu.

U kvalifikacijama za Europsku ligu i Ligu prvaka prava prijenosa televizijama prodaju klubovi, a u ovom slučaju domaćin RoPS, koji je već prodao prava, u dogovoru s nositeljem besplatno je prosljedio televizijski signal u Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara