PIETRO PUZONE

S Maradonom je pokorio Italiju, a danas je ovisnik koji jedva preživljava

S Maradonom je pokorio Italiju, a danas je ovisnik koji jedva preživljava
Screenshot: Twitter

PIETRO PUZONE igrao je u slavno doba Napolija kada je podno Vezuva, ali i u cijeloj Italiji, glavnu riječ na terenu imao Diego Armando Maradona.

Danas, trideset godina kasnije, bivši veznjak Napolija živi na ulici i jedva preživljava iz dana u dan, objavila je Gazzetta dello Sport koja donosi i priču o Puzoneu.

Postao je beskućnik

Puzone spava na ulici u Acceri, gradiću 14 kilometara udaljenom od Napolija, a beskućnikom je postao zbog niza problema u koje se upleo.

Naime, Puzone je postao ovisan o drogama i njegov život strmoglavio se do te mjere da je postao beskućnik, iako je bio osvajač Scudetta koji je zaradio dovoljno za lagodan život. 

Podrška iz kluba

Vijest o tome u kakvom je stanju došla je i do nogometaša Napolija koji su nakon toga napravili WhatsApp grupu i snimili kratak video podrške za Puzonea, poželjevši mu oporavak.

Gradonačelnik Accere, Raffaele Lettieri, dao je izjavu za Gazzettu kojom je potvrdio kako se radi na tome da se Puzenoev život dovede u normalnu.

"U svibnju smo ga pokušali izvesti na pravi put, ali savjetovanja i odvikavanje od droge nisu pomogli. Nadam se da će ga ove gesta ljudi iz Napolija barem malo stimulirati da poradi na sebi", rekao je Lettieri.

Puzone je bio igrač Napolija u legendarnoj sezoni 1987. godine kada je Napoli osvojio Serie A s 42 boda, tri više od tada drugoplasiranog Juventusa. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara