S 90 KUNA DO TAJKUNA Škot pogodio pobjednike sedam europskih liga i osvojio 550.000 kuna

S 90 KUNA DO TAJKUNA Škot pogodio pobjednike sedam europskih liga i osvojio 550.000 kuna

Foto: Getty Images/Guliver Image

POGODITI pobjednika jedne europske lige, ako nije riječ o Bundesligi, itekako je težak zadatak. Prognozirati pobjednika dviju ili triju liga zvuči praktički nemoguće, a kladiti se i pogoditi osvajače sedam liga graniči za znanstvenom fantastikom.

Bez obzira na to je li čovjek čarobnjak ili nije, upravo to pošlo je za rukom jednom škotskom kladitelju koji je na početku sezone ušetao u poslovnicu Ladbrokesa. Muškarac 50-ih godina odabrao je pobjednike svih četiriju škotskih liga i njima je pridodao osvajače engleskog Championshipa te druge i treće lige.

Celtic, Hibernian i Livingston rutinski su osvojili škotski Premiership, Championship i League One, a dramatično je bilo jedino u League Two, u kojoj je Arbroath odnio titulu s dva boda više od Forfara.

U Engleskoj trećoj ligi (League One) Sheffield United se prošetao do titule s okruglih 100 bodova, ali prava drama čekala ga je zadnjeg dana League Two i Championshipa. Prvo mu je prošle subote trebao kiks Plymoutha i pobjeda Portsmoutha kako bi Pompey osvojio naslov. Tako je i bilo. Portsmouth je pobjedom 6:1 razbio Cheltenham, a Plymouth je kod Grimsbyja odigrao tek 1:1.

Došla je i nedjelja i zadnji dan Championshipa, ali i Škotova listića. A tamo je situacija bila također dramatična. Newcastle je tri kola prije kraja imao osam bodova manje od Brightona, ali kako su Galebovi već osigurali plasman u Premiership, malo su se opustili te izgubili sljedeće dvije utakmice.

Ali svejedno su u zadnjem kolu imali bod više od Newcastlea. Kladitelju je trebao kiks Brightona i pobjeda Svraka. I u 89. minuti je, iako se sigurno "obranio", već vjerojatno htio baciti listić kad je Aston Villa s igračem manje izjednačila protiv Brightona i tako omogućila Newcastleu koji je pregazio Barnsley, da se probije na prvo mjesto.

Gol Jacka Grealisha tako je Škotu donio ukupno 530.000 kuna na samo sto uloženih i titulu jednog od najsretnijih europskih sportskih prognozera.

Listić s koeficijentima:

Newcastle prvak Championshipa - 2,88

Sheffield United prvak League One - 6,50

Portsmouth prvak League Two - 5,00

Celtic prvak Škotske - 1,30

Hibernians prvak Championshipa - 2,00

Livingston prvak League One - 5,00

Arbroath prvak League Two - 5,00

-------------------------------------------------------------

Ulog: 90 kn

Dobitak: 547.560 kn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara