ŠAH - ČVOROVIĆ PRED CILJEM

U pretposljednjem, osmom kolu velemajstorskog turnira "Salona 2003" najveći posao napravio je Splićanin Dražen Čvorović.

Mirnim remijem s Andrejem Šarijazdanovom prepustio je ruskom velemajstoru prvo mjesto, ali je praktično osigurao ostvarenje visoke velemajstorske norme.

Relativno brzo remizirao je i Ante Šarić s Ognjenom Cvitanom, a Ante Brkić i Bojan Kurajica dugo su pokušavali doći do opipljivije prednosti. Emir Dizdarević je upornom borbom uspio nadigrati Ivicu Armandu, a najviše uzbuđenja bilo je u partiji Kovaljevska Kovačević.

Zagrebački velemajstor je u središnjici osvojio pješaka i došao do jakog rokadnog napada, ali je onda grubo pogriješio i morao spašavati remi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 8. kola: Dizdarević-Armanda 1:0, Čvorović-Đarijazdanov remi, Brkić-Kurajica remi, Šarić-Cvitan remi, Kovaljevska-Kovačević remi.

Poredak na ljestvici prije posljednjeg kola: Šarijazdanov 6 bodova, Čvorović 5,5, Kovačević 5, Kovaljevska i Dizdarević 4,5, Kurajica i Brkić 4, Cvitan 3,5, Šarić 2 i Armanda 1 bod.

(Hina) vkov dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara