ŠAH - EVA REPKOVA OSVOJILA "CVIJET MEDITERANA"

Slovačka olimpijka Eva Repkova pobjednica je ženskog šahovskog velemajstorskog turnira "Cvijet Mediterana 2003.", što se proteklih devet dana igrao u prekrasnim prostorijama ŠK Rijeka. L

Repkova je u posljednjem kolu u središnjici nadigrala mladu Borku Frančišković i s pola boda prednosti trijumfirala ispred Mađarice Szidonie Vajde, koja je lako svladala Tinu Trtanj-Lukenda. Iako je nanizala 6 pobjeda uz tri remija, Repkova nije impresionirala. Na startu je imala mnogo sreće i samo zahvaljujući "Fortuni" prestigla je zreliju i sigurniju mađarsku reprezentativku. U preostalim susretima posljednjeg kola naša Mara Jelica iskoristila je neodlučnu igru Slovenke Darje Kapš i četvrtom pobjedom probila se u "gornji dom". Mirjana Medić brzo je remizirala s Rajnom Šargač, a Andrea Pahor s Monikom Grabicz tek poslije velike borbe.

Rezultati 9. kola: Pahor-Grabicz remi, Kapš-Jelica 0:1, Frančišković-Repkova 0:1, Vajda-Trtanj Lukenda 1:0 i Medić-Šargač remi.

Konačan poredak: 1. Repkova 7,5 bodova, 2. Vajda 7, 3. Grabicz 6, 4.-6. Medić, Jelica i Šargač 5, 7.-8. Frančišković i Pahor 3,5 , 9. Kapš 2, 10. Trtanj-Lukenda 0,5 boda.

Eva Repkova i Szidonia Vajda odskakale su za tri koplja od ostalih o čemu svjedoči i analiza očekivanih rezultata. Repkova je iznad očekivanja za 1,3 boda, a Vajda za 0,5. Naše reprezentativke bile su solidne. Mara Jelica i Rajna Šargač premašile su očekivani rezultat za pola boda, a Mirjana Medić je isto toliko podbacila. Dobar dojam ostavile su mlade Riječanke Borka Frančišković i Andrea Pahor, a razočarale su Riječanka Tina Trtanj-Lukenda i slovenska olimpijka Darja Kapš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara