ŠAH - POBJEDA MUŠKE, PORAZ ŽENSKE REPREZENTACIJE

Poslije jednog dana odmora nastavljeno je Europsko šahovsko ekipno prvenstvo u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Muška reprezentacija Hrvatske je teže nego što se očekivalo pobijedila Island s 2,5:1,5 , a naše šahistice nisu uspjele izbjeći poraz protiv vrlo jake Rumunjske s 1,5:0,5.

Meč sa Islanđanima počeo je vrlo loše jer je Hrvoje Stević nakon neshvatljivo slabe igre brzo izgubio. No, sjajnom igrom i lijepim pobjedama izvukli su nas Zdenko Kožul i Ognjen Cvitan. Robert Zelčić je remizirao poslije maratonske borbe, nakon što je propustio realizirati nadmoćnu poziciju. U derbiju kola Rusija je potigla i šestu uzastopnu pobjedu svladavši Azerbejdžan s 2,5:1,5 , a na drugom mjestu učvrstio se Izrael nakon identične pobjede nad Nizozemskom. Poslije 6. kola vodi Rusija s 12 bodova, s dva boda prednosti ispred Izraela. Naša je reprezentacija u sredini ljestvice sa 6 osvojenih bodova.

Hrvatske šahistice došle su na prag velike pobjede nad Rumunjskom, ali je Vlasta Maček u dobivenoj završnici grubo pogriješila i izgubila. Mirjana Medić je zabilježila i šesti remi nakon velikih preokreta u završnici. Ruske šahistice odigrale su s Armenkama neodlučeno 1:1, pa su ih dostigle Poljakinje nakon pobjede nad prvim sastavom Bugarske s 1,5:0,5. Rusija i Poljska imaju po 10 bodova, a naše su šahistice u sredini ljestvice s 5 osvojenih bodova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati naših selekcija:

HRVATSKA - ISLAND(m) 2,5:1,5 (Kožul-Thorhallsson 1:0, Cvitan-Kristjansson 1:0, Zelčić-Br.Thorfinsson remi, Stević-Bj.Thorfinsson 0:1)

RUMUNJSKA - HRVATSKA(?) 1,5:0,5 (Foišor-Medić remi, Motoc-Maček 1:0).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara