ŠAH - VELIKI SKOK IVONE PURGAR

Na Svjetskom šahovskom prvenstvu za uzraste od 10 do 18 godina odigrano je sedmo kolo u kojem je dvanaestero hrvatskih predstavnika zabilježilo polovičan uspjeh 5 pobjeda i jedan remi uz 6 poraza.

Djevočice su bile mnogo uspješnije od dječaka. Najveći skok napravila je Ivona Purgar (uzrast do 10 godina), koja se drugom uzastopnom pobjedom probila na diobu šestog mjesta u konkurenciji 82 igračice. Ivona ima 5 bodova, a dobro se drži i Kristina Šolić (do 18) koja se novom pobjedom ponovno izdigla iznad granice od 50 posto osvojenih bodova. Pobjede su još postigle Petra Kruljac (do 14) i Jelena Mance (do 16), a poražene su Andrea Mijatović (do 12) i Snježana Đeno (do 18).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od naših mladih šahista pobjedu je izborio samo Zagrepčanin Davorin Kuljašević (do 18), koji sad ima 4,5 boda. Ante Brkić (do 16) i Saša Martinović (do 12) novim su porazima pokvarili izglede za visok plasman, a izgubili su i Nikola Greb (do 10) i Ivan Šarić (do 14). MarinBosiočić je remijem dostigao Antu Brkića i sad ima 4,5 boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara