ŠAHTAR - DINAMO

Šahtar vrijedi 30 milijuna eura više od Dinama

Šahtar vrijedi 30 milijuna eura više od Dinama
Foto: EPA

NOGOMETAŠI ukrajinskog prvaka Šahtara prema podacima portala Transfermarkt vrijede 137 milijuna eura, dok je zagrebački Dinamo procijenjen na 107 milijuna eura uoči sutrašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka (19:00).

Najvrjedniji igrač u redovima momčadi iz Donjecka je lijevi branič Brazilac Ismaily koji je procijenjen na 19 milijuna eura.

Ismaily Goncalves dos Santos je stigao u Šahtar 2013. iz portugalske Brage za pet milijuna eura. Veznjak Tete, također Brazilac vrijedi 15, još jedan Brazilac Taison 12, a njihov sunarodnjak Marlos 11 milijuna eura.

Mladi 19-godišnji Tete je stigao u Šahtar ovog ljeta iz Gremia. Taison je u klubu od 2013. i kapetan je momčadi, a stigao je iz Metalist Harkova za 14 milijuna eura. Marlos je također starosjedilac, u klubu je od 2014. kada je, kao i Taison stigao iz Metalista.

Momčad Dinama vrijedi 107 milijuna eura, a najskuplji igrač je Dani Olmo koji vrijedi 30 milijuna eura.

Bruni Petkoviću je cijena porasla na osam milijuna eura, a isti iznos stoji i kod imena Dominika Livakovića. Amer Gojak vrijedi 6.5, Arijan Ademi 6, a Mislav Oršić 5.5 milijuna eura....

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara