MOHAMED SALAH

Salah zarobljen u vlastitoj kući zbog novinara i fanova: "To nije ljubav"

Salah zarobljen u vlastitoj kući zbog novinara i fanova: "To nije ljubav"
Foto: EPA-EFE

MOHAMED SALAH vratio se u Egipat nakon što je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka kako bi se pripremio za nadolazeći Afrički kup nacija koji počinje 21. lipnja upravo u toj državi.

Ipak, kao što se to često događa otkako je Egipat odveo na Svjetsko prvenstvo prošle godine, Salah u državi ima status božanstva i ljubav ljudi prema njemu često prelazi granice dobrog ukusa te postaje opsesija. Tako se Salah znao naći u situacijama da navijači prekidaju treninge Egipta ulaskom u teren samo kako bi ga zagrlili i slikali se s njim ili da mu u noći zbog istog kucaju na vrata hotelske sobe. 

Sudeći prema posljednjim porukama Salaha na Twitteru, nešto slično se dogodilo i ovoga puta.

"Ovo što rade pojedini ljudi, ali i novinari, nema nikakve veze s ljubavlju. Nisam mogao izaći iz kuće i otići na Bajram-namaz. To se zove nepoštovanje privatnosti i neprofesionalizam", napisao je Salah koji se nalazi u rodnom gradu Nagrigu.

U prošlosti je zbog ovakvih incidenata upozorio čelnike egipatskog nogometnog saveza da pojačaju osiguranje kada se on nalazi u Egiptu te da bi u suprotnom njegovo igranje za nacionalnu vrstu moglo doći pod upitnik. Postoji još jedan problem, a to je neovlašteno korištenje Salahovih fotografija i medijskih sadržaja kako bi savez promovirao egipatsku reprezentaciju, što je najboljeg strijelca Premiershipa prošle sezone koštalo izgubljenog novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara