POGIBIJA KOBEA BRYANTA

San Siro je utonuo u mrak, a u tami na vrhu Milanovog hrama zasvijetlio je Kobe

San Siro je utonuo u mrak, a u tami na vrhu Milanovog hrama zasvijetlio je Kobe
Foto: Gulliver / Getty Images

ZABRANA talijanskih nogometnih glavešina Milanu da na četvrtfinalnoj utakmici kupa protiv Torina minutom šutnje i nošenjem crnog flora na dresu oda počast svom velikom navijaču Kobeu Bryantu nije spriječila Rossonere da se divno oproste od svog slavnog fana.

"Kad se porežem, teče crno-crvena krv", često je za života govorio Kobe, koji je ljubav prema Milanu uspoređivao samo s onom koju je osjećao za L.A. Lakerse, klub u kojem je proveo cijelu spektakularnu karijeru.

Međutim, kao što smo pisali, Kobeu Milan nipošto nije bio furka slavnog američkog sportaša koji je pronašao mezimca u egzotičnom europskom sportu. Bio je njegov istinski i privrženi navijač koji je to postao u ranom djetinjstvu, koje je, kao i početak tinejdžerske dobi, proveo u Italiji, gdje se nepovratno navukao na Milan.

Ništa manje nije volio taj klub ni kada je postao košarkaški superstar, posjećivao je Rossonere na pripremama, često nosio njihov dres, pa je nakon njegove pogibije u padu helikoptera u nedjelju Milan osjećao potrebu odati mu počast kakvu zaslužuje i to na prvoj domaćoj utakmici nakon tragedije. 

I to je napravio u velikom stilu. Prije utakmice s Torinom San Siro utonuo je u mrak. Jedino što je svijetlilo bio je veliki semafor na vrhu tribina, na kojem se pojavilo Bryantovo lice u crno-crvenom okviru i natpis "Kobe zauvijek".

Zatim su se na istom mjestu redale brojne slike košarkaške ikone u dresu milanskog nogometnog velikana, njegova druženja s igračima i navijačima Rossonera, posjeta Meazzi te nezaboravnih akcija.

Za kraj ovog Milanovog odavanja počasti ukrug tribina zasvijetlili su natpisi "Legende nikad ne umiru" i "Kobe zauvijek".

Tako da, usprkos tome što je sudac neposredno prije utakmice rastjerao igrače oba kluba koji su na centru htjeli minutom šutnje odati počast Kobeu i tako izazvao ogorčenje cijelog stadiona, ostaju ove dirljive i emotivne scene kojima se Milan oprostio od svog Kobea. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara