Sandra nakon poraza: "Sistem Dijamantne lige nije pravedan"

Sandra nakon poraza: "Sistem Dijamantne lige nije pravedan"
Foto: EPA-EFE

SANDRA PERKOVIĆ je jučer senzacionalno izgubila finale Dijamantne lige u Bruxellesu i titulu predala Kubanki Yaime Perez.

Sandra je do treće serije imala pobjedu u rukama, ali je kiksala u zadnjem hicu i Kubanka je slavila sa 65 metara. Perković je na kraju bila treća s hicem od 64,31 metar, a drugo mjesto osvojila je Brazilka De Morais sa 64,65 metara.

''Nije bilo kako smo svi očekivali i priželjkivali. Sezona je bila dosta duga, ovo je samo jedno natjecanje u nizu, dala sam sve od sebe, trudila se, borila se do zadnjeg hica, ali jednostavno tijelo nije dalo koliko god da je glava željela. Europsko prvenstvo u Berlinu ostavilo je traga, a i duga sezona", rekla je Sandra nakon mitinga.

Perković je ove sezone slavila na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu. U finalu ipak nije uspjela doći do titule.

"Doista je ovaj sistem Dijamantne lige nepravedan, ali takva su pravila, to je sport. Od nijednog svog poraza nisam se vratila gora, uvijek sam se vraćala bolja, mislim da sam naviknula sebe i sve oko sebe samo na pobjede, daleke hice i velike rezultate, ali i ja sam čovjek od krvi i mesa, i ja svaki dan prolazim uspone i padove i samo moj tim i ja znamo kako je meni bilo zadnjih sedam dana. Meni je najbitnije da sam ja uspjela doći u Bruxelles na Dijamantnu ligu, koliko god zdravstveno nisam stabilna, pokušala sam se boriti za taj sedmi trofej, koji je nažalost iskliznuo iz ruku. Ali moram reći da ja nisam danas izgubila na nekim velikim daljinama. Ja sam danas izgubila samo od sebe, jer je 65 metara bilo dovoljno za osvajanje trofeja. Imala sam to danas u rukama, ali jednostavno nisam mogla to do kraja izvesti", rekla je za HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara