ATLETIKA

Sara Kolak se vratila nakon dvije godine i pobijedila u Ostravi

Sara Kolak se vratila nakon dvije godine i pobijedila u Ostravi
Foto: Hina

OLIMPIJSKA pobjednica u bacanju koplja, 23-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak nakon gotovo dvije godine izbivanja vratila se natjecanjima na 58. izdanju mitinga Zlatna sprinterica u Ostravi i odmah pobijedila hicem od 64,45 metara.

>>> Ruskinja u Ostravi srušila 11-godišnji rekord Blanke Vlašić

Kolak je imala četiri ispravna hica, ali samo jednom je prebacila granicu od 60 metara. No to je bio uvjerljivo najduži hitac natjecanja, a Sara ga je izvela u četvrtoj seriji. Njezinih 64,45 metara je deseti najdalji hitac u ovoj sezoni, a vlasnica šest od prvih deset rezultata je Kineskinja Huihui Lyu.

Kolak je za gotovo tri i pol metra nadmašila drugoplasiranu suparnicu i veliku prijateljicu, Slovenku Martinu Ratej koja je u posljednjoj seriji bacila 61,01 metar i tako se probila na drugo mjesto.

Treće mjesto je osvojila Indijka Anu Rani (60,20 m), a četvrta je bila svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova (60,01 m).

Sara je posljednji nastup imala na Hanžekovićevom memorijalu krajem kolovoza 2017. godine, a nakon toga je uslijedila operacija lakta, koja ju je od natjecanja odvojila gotovo pune dvije godine. Rezultat kojim je pobijedila u Ostravi njezin je osmi najbolji u karijeri i za 15 centimetara duži od hica koji joj je donio plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje je sa 66,18 metara senzacionalno osvojila zlatnu medalju.

U Ostravi je u skoku u vis nastupila hrvatska reprezentativka Ana Šimić te s preskočenih 190 cm osvojila šesto mjesto u konkurenciji deset skakačica. Šimić je iz prvog pokušaja preskočila 180, 185 i 190 cm, a potom je imala jedno rušenje na 192 te još dva neuspješna pokušaja na 194 cm.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara