Sara Kolak zapalila publiku u prvom nastupu na Hanžeku: "Rio se više ne može ponoviti"

Sara Kolak zapalila publiku u prvom nastupu na Hanžeku: "Rio se više ne može ponoviti"

Foto: Index, Hina

"ŠEĆER je došao na kraju, samo sam trebala pogoditi hitac, a pogodila sam ga u zadnjem hicu", rekla je olimpijska pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, koja je u svom prvom nastupu na Hanžeku zauzela drugo mjesto s rezultatom od 61.86 metara.

Sve do posljednje serije Kolak je bila na tek šestoj poziciji bez ijednog hica preko 60 metara, no u šestom hicu je uz podršku publike značajno popravila dojam.

"Zadovoljna sam s obzirom da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada znam da sljedeće godine mogu uz pomoć s tribina i do boljeg rezultata", komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak.

 

 
Mlada Ludbrežanka istaknula je nakon svog posljednjeg ovosezonskog nastupa kako je jako zadovoljna učinjenim u 2017. godini, iako je na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostala bez medalje, na četvrtom mjestu. Najbolji rezultat ostvarila je na mitingu Dijamantne lige u Lauseanni gdje je pobijedila s najboljim rezultatom na svijetu ove godine od 68.43 m, kojim je postavila novi hrvatski rekord.

"Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lauseanni i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja", dodala je Kolak, koja je rekla i kako sada slijedi "aktivni odmor".

"Sada znam koja je definicija Hanžeka, s prvim nastupom sam jako zadovoljna i jedva čekam novi nastup. Publika je bila fenomenalna."

"Sezona je bila duga, ali sam zadovoljna. Ovo je jedan od mojih lošijih nastupa, ali napredovala sam od prošle sezone", dodala je.

"Gledajte, Rio se više nikad neće ponoviti. To je bilo prošle sezone. Sad ide druga sezona, druga natjecanja, niti jedno nije isto. Može se ponoviti u nekom drugom smislu", odgovorila je Sara i dodala da je sezona ispunila njezina očekivanja.

U Zagrebu je pobijedila 18-godišnja Kanađanka Elisabeth Gleadle sa 63.40 m, Kolak je bila druga sa 61.86 m, a treće je mjesto zauzela Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 61.74.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara