SAVEZ KONAČNO ODLUČIO Hrvatska košarka ima izbornika

SAVEZ KONAČNO ODLUČIO Hrvatska košarka ima izbornika

Foto: Pixell/Hrvoje Jelavić

VIŠE od dva mjeseca trajala je potraga za novim izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije. Nakon što je Ivica Skelin zbog užasnih rezultata nakon četiri odrađene kvalifikacijske utakmice za SP u Kini 2019. maknut, Savez je tražio novog čovjeka.
 
 
Problem za Rađu i Stojka bio je sukob između ULEB-a i FIBA-e, pa je bilo iluzorno očekivati da će na klupu reprezentacije sjesti netko od top imena. Jer svatko od takvih primarno želi voditi klub s euroligaškim ambicijama, a to s reprezentacijom ne bi mogao.
 
U međuvremenu, javnim prostorom kolala su imena poput Velimira Perasovića, Jasmina Repeša i Talijana Andree Trinchierija, no izbornik je postao netko iz drugog plana.
 
Iz Saveza su nam potvrdili da će Dražen Anzulović pokušati napraviti nemoguće i reprezentaciju odvesti u Kinu. Ta je odluka donesena danas, ona još nije službena, rečeno nam je da tek treba krenuti u proceduru, ali do kraja tjedna možemo očekivati službeno predstavljanje.
 
Anzulović je u karijeri vodio Cibonu, Zagreb i Cedevitu, a na klupi reprezentacije u dva navrata sjedio je kao pomoćnik, posljednji put od 2016. do 2017. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara