Savez osudio reprezentativca BiH koji je tetovirao lik četničkog zločinca Đujića

Savez osudio reprezentativca BiH koji je tetovirao lik četničkog zločinca Đujića
Foto: Screenshot YouTube

U SAMO nekoliko dana kontroverzni nogometaš Anderlechta i reprezentativac BiH Ognjen Vranješ bio je akter tri skandala. Najprije se sukobio s navijačima BiH nakon utakmice protiv Austrije u Ligi nacija, a jučer je izazvao zgražanje belgijske javnosti kad je na svom Instagramu podržao divljanje navijača AEK-a protiv Ajaxa u Ligi prvaka. Treći incident Vranješa natjerao je Nogometni savez BiH da objavi službeno priopćenje.

Naime, nakon što je ranije istetovirao granice Republike Srpske pa ih prekrio, sada je nogometaš Anderlechta svoje tijelo "ukrasio" tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića.

Pop Momčilo Đujić, ratni zločinac iz Drugog svjetskog rata, krajem 1942. i početkom 1943. godine je sa svojim četnicima počinio pokolje po selima Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak.

U svom priopćenju Nogometni savez BiH tvrdi da je Vranješ narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani.

''Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportaša koji treba biti uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportaša treba biti borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nositelji novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara