ZUBČIĆ RAZOČARAO U DRUGOJ VOŽNJI Nakon senzacionalne prve, na kraju 19.

ZUBČIĆ RAZOČARAO U DRUGOJ VOŽNJI Nakon senzacionalne prve, na kraju 19.

Foto: Guliver Image/Getty Images

FILIP ZUBČIĆ plasirao se u drugu vožnju veleslaloma na SP u Sankt Moritzu nakon što je prvu završio na desetom mjestu s vremenom 1:07.70 i zaostatkom od 97 stotinki za najbržim Marcelom Hirscherom (1:06.73).

Drugi je bio  Philipp Schoerghoffer(1:06.99) sa zaostatkom od 26 stotinki, dok je treći Alexis Pinturault (1:07.08) sa zaostatkom od 35 stotinki. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić je od Francuza bio sporiji samo 62 stotinke, što je značilo da je ako i drugu vožnju odradi dobro, na korak do prve medalje na njegovom trećem SP-u, gdje je do sada ostvario 28. i 16. rezultat. U svjetskom kupu najbolji rezultat mu je 7. mjesto u Alta Badiji 2014., ujedno jedini njegov plasman među 10 najboljih. 

"Dobro skijam i u drugoj vožnji je sve dostižno. Puno sam riskirao, pa tako i griješio, ali to je moj stil i forsirat ću to i dalje." komentirao je Zubčić prije druge vožnje. 
 
Nažalost, vidjelo se već na početku druge vožnje, kada je Zubčić u prvom dijelu staze griješio, da neće ponoviti sjajan rezuktat iz prve. 14 stotinki prednosti, koliko je imao iz prve vožnje, pretvorilo se u 50, pa 80 stotinki zaostatka, da bi na kraju za pobjednikom Marcelom Hirscherom zaostao 1.98 sekundi, što mu je bilo dovoljno za 19. mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara